Esenyurt'taki fabrika yangını 3 saatlik müdahale sonucunda kontrol altına alınabildi. Sabah saat 07.00 sıralarında bir palet fabrikasında başayan yangın diğer iki fabrikaya da sıçradı. Yangına çevre illerden gelen itfaiye ekipleri ortak müdahale ederken ilçedeki şiddetli rüzgar yangının şiddettini arttırdı.

Edinilen bilgilere göre Esenyurt'taki fabrika yangını bir palet fabrikasında başladı. Palet fabrikasındaki çam ağaçlarının alev alması üzerine kontrolden çıkan yangına, İstanbul Büyükşehir, Esenyurt, Avcılar, Beylikdüzü, Mimarsinan, Başakşehir, Hadımköy, Bakırköy, Şişli, Fatih, Bağcılar, Kartal, Kadıköy, Sultangazi ve Silivri itfaiye ekipleri aynı anda müdahale etti. 98 itfaiye aracıyla 200'e kadar itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangın henüz kontrol altına alınabildi.

yangin

Öte yandan, İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ise "Esenyurt ilçemizde meydana gelen üç fabrikayı etkileyen yangın, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince kontrol altına alınmış olup herhangi bir ölü ya da yaralı bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

2d1665df5791308c4f442efa9c465cd8

Alatepe, "Buranın palet fabrikası olması çam ağaçlarıyla yapılan paletler nedeniyle yangının boyutu büyük oluyor. Yangının nasıl başladığını bilmiyoruz. Yanında atıl bir iş merkezi ve fabrikaya sıçramış durumda. Burada daha fazla yayacak birşey ve yerleşim yok. Fabrikalarda kimyasal ürün yok. Burada bir tanesi özellikle gece çalışan olabilir deniyor. Oradaki bekçilerin verdiği bilgiye göre çalışan kimse yok. Şu an için can kaybı yok. Yangın kısmen kontrol altına alındı. Rüzgarın olmaması durumunda biz baskılayabiliriz deniyor. Ama olmaması durumunda havadan da müdahale yapılabilir" dedi.
2ba7bef4e7e7d37ba2be887288489b2a

Bayram ikramiyeleri, 2-5 Nisan'da hesaplara yatırılacak Bayram ikramiyeleri, 2-5 Nisan'da hesaplara yatırılacak

Açıklamada, yangına İstanbul Büyükşehir,, Esenyurt, Avcılar, Beylikdüzü, Mimarsinan, Başakşehir, Hadımköy, Bakırköy, Şişli, Fatih, Bağcılar, Kartal, Kadıköy, Sultangazi ve Silivri itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği aktarılarak, olay yerine Hamidiye'den su tankerlerinin gönderildiği kaydedildi. Yangına, 98 araç ve 180 personelle müdahale ediliyor.