Amerika Birleşik Devletleri'nin Arizona eyaletinde yaşayan ve grip teşhisi konulan Christin Lipinski'nin teşhisten günler sonra kolunda yoğun bir ağrı hissiyle hastaneye kaldırılmasıyla acı gerçek ortaya çıktı.

Kadının ağrısının sebebinin et yiyen bakteri olduğunun tespit edilmesiyle birlikte talihsiz kadının başından aşağı adeta kaynarsu dökülmüş oldu. Et yiyen bakteri sebebiyle kadının kolunun yüzde 30'unun ameliyata alınmak zorunda kaldığını paylaşan doktorlar, gribe karşı koyan üç çocuk annesi Christin Lipinski, hayatının kabusunu yaşadı.

Yumuşak dokusunun yüzde 30'unun et yiyen bakteri tarafından tahrip edildiği belirtilen Lipinski, yaklaşık bir haftadır yoğun bakımda. Amerika Birleşik Devletleri'nin Arizona eyaletinde yaşayan Lipinski'ye 11 Ocak'ta grip teşhisi konulduğu ve tedavisinin ardından evine gönderildiği belirtilirken, günler sonra kolundaki ağrıyla hastaneye kaldırıldığı hatırlatılıyor.

Genç kadında en ölümcül et yiyen bakterilerden biri olan nekrotizan fasiit olduğu tespit edildi. Et yiyen bakteri sebebiyle yedi kez ameliyat masasına yatmak zorunda kalan Christin Lipinski'nin enfeksiyonun yayılmasını önlemek için koldaki yumuşak dokuların yüzde 30'u çıkarıldı.

Et yiyen bakterilerin Lipinski'ye nasıl bulaştığı henüz açıklanmadı. Grip bağışıklık sistemini zayıflatıyor olsa da nekrotizan fasiitle doğrudan bir bağlantısı olmadığı açıklandı.

Christin'in kocası Nate ameliyatların ardından kendisini uyanamayacağını düşündüğü korkunç bir kabusun içinde gibi hissettiğini, ama ameliyatların ardından önemli ve zorlu bir sürecin atlatıldığını belirtiyor.