Eve Giren Karıncaların Zararları Nelerdir?

Özellikle ev hanımlarını bol miktarda uğraştıran karıncaların büyük ve kanatlı olan versiyonları çok daha zararlıdır.

Bununla birlikte bebek ve küçük çocukların yetiştirildiği evlerde karıncalar onları ısırarak büyük kızarıklıklara ve lekelere yol açabilmektedir.

Aynı zamanda tam bir görüntü kirliliğine yol açan karıncalar tek başlarına değil çoğul olarak görülür. En büyük zararları ise açıkta kalan yiyecekleri yemeleri ve onları kirletmeleri oluşturmaktadır. Evlere doluşan karınca kafilelerinden kurtulmanın ise birçok püf noktası bulunmaktadır

Birçok ev sahibinin ve ev hanımının gündeminde olan evdeki karıncalardan nasıl kurtulunur? sorununun birçok pratik karşılığı bulunmaktadır. Bunlardan birini uygulamak çok kısa bir süre içerisinde karıncaların akınına uğrayan ev ve iş yerlerini bu problemden kurtarmaktadır.

Ancak belli başlı yöntemler işe yaramazsa başka püf noktalar da denenmelidir. Öncelikli olarak çeşitli önlemler alınmalıdır.

Açıkta yiyecek bırakılmaması, buzdolabının kapağının açık unutulmaması ve mutfak tezgahlarında kirli bulaşık bırakılmaması bu önlemlerin temelinde yer almaktadır. Bununla birlikte karınca istilalarını en çok önleyen yöntemlerin başında kapı girişlerine elma sirkesi ve tuz dökmek yer almaktadır. Özellikle bahçeli evlerde denenen ve başarılı bir şekilde uygulanan bu yöntem ile birlikte karınca istilası son bulmaktadır.

Bunun dışında yine aynı şekilde kapı girişlerine ve ev giriş çıkış noktalarına bir miktar limon sıkmak karıncaları durduracaktır. Karıncalar yapıları gereği iyi koku alan canlılardır.

Elma sirkesi, limon ve tuz gibi maddelerin kokularını aldıkları anda güzergahlarını değiştirmektedirler. Acı biber de aynı şekilde önemli kurtulma yöntemlerinden bir diğerini oluşturmakta. Özellikle karıncaların hangi yolu kullanarak eve giriş yaptıkları tespit edildikten sonra bu noktalara acı biber konulması kesin çözüm olmaktadır.