İnsanların iletişim kurmasından çok hayat tarzı haline gelen sosyal medya çöktüğü anda dünya başına çökmüş gibi hissedenlerin sayısı hiçte az değil.

Dünya genelinde bir dev olan Facebook bu akşam saatlerinde yaşanan sorun ile gündeme damgasını vurdu. Facebook'un yanı sıra Instagram'da da erişim soru yaşandı. Henüz konuyla ilgili sosyal medya devlerinden net bir açıklama gelmezken, dünya genelindeki bu sıkıntıdan Türkiye etkilenmedi. Türkiye'deki Facebook ve Instagram kullanıcıları özellikle erişim engelleme durumlarına alışık olduklarından bu haber duyulur duyulmaz araştırma yapmaya başladılar. Facebook'un henüz neden çöktüğü, neden açılmadığı ve dünya genelinde ne zaman düzeleceği netlik kazanmış değil.

Dünya çapında Türkiye saatiyle 18.00'da yaşanan Facebook ve Instagram bağlantı sorunlarının hala devam ettiğini söylemekte fayda var. İnternet üzerinde uzmanlar Facebook'un dünya genelindeki erişim sorununun yüzde 39'luk bir orana ulaştığını vurgularken, oturum açma sırasında yüzde 36 bağlantı sorunu yaşanıldığı ve mobil uygulamalarda ise erişim sorunu yaşayanların yüzde 23'te olduğu belirtildi.

Facebook'un sıkıntı yaşadığı o anlarda Instagram'da da benzer bir sorun gün yüzüne çıktı. Tıpkı Facebook'ta olduğu gibi Instagram kullanıcıları da siteye girmekte, kullanımda ve uygulamada sıkıntılar yaşıyor.

Bazı sosyal medya kullanıcıları ise Facebook ve Instagram servis sağlayıcılarına büyük bir hacker saldırısı olabileceği ile ilgili paylaşımlarda bulunuyor. Facebook ve Instagram'da yaşabnan erişim sorununun kaynağında hacker saldırısının mı yoksa başka bir sebebin mi yattığı şirketin yapacağı açıklamanın ardından netlik kazanacak.