Milyonlarca kullanıcısı olan Sosyal Medya devleri facebook ve instagram'da yaşanan sorun herkesi tedirgin etti.

Çünkü facebook'ta kullanıcıların özel yazışmalar yaptığı Messenger bölümü var. İnstagram ise yine özel mesajlaşmalar yapılabilen direk mesaj (DM) bölümü var. Facebook ve instagram'da üyeliği bulunan kişiler, facebook ve instagram'a giriş yapmayı deneyip, giriş yapamadığında doğal olarak panik yaşadı. Hesabının çalındığını düşünen Facebook ve İnstagram kullanıcıları tedirgin oldular.

Kimisi arkadaşlarını arayarak facebook ve instagram'ında sorun olup olmadığını sordu. Kimileri ise bir başka sosyal medya devi olan twitter üzerinden takipçilerine facebook ve instagramda sorun olup olmadığını sordu.

Twitter'dan paylaşım yapanların sayısı o kadar fazlaydı ki, twitter'da bulunan trend topic dünya listesinin ilk sırasında #instagramdown etiketi oturdu. Trend Topic dünya listesine giren bir diğer etiket ise 'Facebook and İnstagram' oldu. Aynı etiketlere kısa sürede yüzbinlerce mesaj atılınca #instagramdown ve 'Facebook and instagram' etiketleri Trend Topic dünya listesine girdiler.

Saat 16:00 gibi başlayan sorun yaklaşık 17:30'a kadar sürdü. 1 buçuk saatlik sorunun ardından Facebook ve instagram normale döndü.

Konuyla ilgili facebook ve instagram'da her hangi bir açıklama gelmemesi de tepkilere neden oldu.

BTK BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Twitter'dan yaptığı açıklamada,'Facebook ve Instagram'da Amerika, Avrupa, Güney Amerika başta olmak üzere küresel çapta teknik bir problem olduğu raporlandığını' duyurdu.