Facebook kullanıcılarına daha güzel bir hizmet vermek adına kolları sıvadı. Yenilikler üzerinde çalışan Facebook yetkilileri, Whatsapp uygulamasını mobil platformu içine entegre etmek için harekete geçti.

Dünya'nın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp'ı kendi mobil uygulamasında test eden Facebook bunu şimdilik Android sürümde gerçekleştirmeyi hedefliyor. Eğer test beta aşamasını geçerse bazı iOS kullanıcılarıda bu yenilikten faydalanabilecek.

Biyometri, Kimlik Doğrulama Teknolojisinin Temelleri Biyometri, Kimlik Doğrulama Teknolojisinin Temelleri

Şuan için sadece Danimarka'da ki bir kaç kullanıcı tarafından test edilen uygulama, Facebook mobilde bulunan sık kullanılan sekmesinin altında, adınızın hemen yanında bir simge ile gelecek. Simgeye bastığınızda ise Facebook'tan çıkmadan Whatsapp'a erişebilmeniz bekleniyor.

2015 senesinde Facebook, sosyal medya gönderilerine bir Whatsapp butonu koymuş ve beğendiğiniz gönderileri arkadaşlarınız ile paylaşmanızı sağlamış fakat uygulama testlerden geçemeyince daha sonra iptal etmişti. Şuan yapılan testin ise sürüp sürmeyeceği henüz belli değil iken, eğer beta aşamasından çıkarsa yakın zamanda ne zaman kullanılabilir hale geleceğinin duyurulması bekleniyor.