PFDK, Kayserispor karşılaşması sonrasında yaptığı açıklamalar nedeni ile Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'e 4 maç men cezası verdi.

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'e Kayserispor karşılaşmasının ardından yaptığı açıklamalar sebebiyle PFDK tarafından 4 maç men cezası ve yardımcı antrenör Ümit Davala'ya, rakip takım taraftarına hakaret ettiği gerekçesiyle 3 maç men cezası verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu kararı, Galatasaray'ın kuruluş yılına denk gelen saat 19.05'te açıklanması tartışmaları alevlendirdi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'e, Süper Lig'in 3. haftasında alınan 3-2'lik Kayserispor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamalar sebebiyle 4 maç men cezası ve 19 bin TL para cezası verdi. Yardımcı antrenör Ümit Davala'ya ise rakip takım taraftarlarına hakaret ettiği gerekçesiyle 3 maç men cezası ve 19 bin 500 TL para cezası verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu kararı, Galatasaray'ın kuruluş yılına denk gelen saat 19.05'te açıklanması tartışmaları alevlendirdi.

PFDK'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

At Yarışlarının Kökeni ve Gelişim At Yarışlarının Kökeni ve Gelişim

"Galatasaray A.Ş.'nin, 30.08.2019 tarihinde oynanan İstikbal Mobilya Kayserispor - Galatasaray A.Ş. Süper Lig Cemil Usta Sezonu müsabakasında, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı 25.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada Galatasaray A.Ş. teknik sorumlusu Fatih Terim'in, sportmenliğe aykırı açıklamalarda bulunulmasından dolayı 4 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 19.000. TL para cezası ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada Galatasaray A.Ş. antrenörü Ümit Davala'nın, rakip takım taraftarlarına yönelik hakareti nedeniyle 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 19.500 TL para cezası ile cezalandırılmasına, (...)"