Geçtiğimiz Cumartesi günü Fenerbahçe'nin Kadıköy'de bulunan Şükrü Saraçoğlu Stadında oynanan Fenerbahçe Beşiktaş derbisi olaylı geçmişti.

5 Kırmızı kartın çıkarıldığı maçı 2-1 fenerbahçe önde tamamlayarak ezeli rakibinden 3 puanı almayı başarmıştı.

Ancak maçta verilen 5 kırmızı kart, verilen penaltı kararları ve sayılmayan goller tartışma yaratmıştı. Hatalı kararlar nedeniyle maçın hakemi 36 yaşındaki Ali Palabıyık çok eleştirilmişti.

Habertürk Gazetesi'nin iddiasına göre; Ali Palabıyık'ın Fenerbahçe Beşiktaş derbisindeki performasına göre gözlemci raporu çok düşük geldi. Gözlemci raporu çok düşük olan Ali Palabıyık'a 6 hafta maç yönetimi verilmeyeceği, dinlendirileceği açıklandı.

Ayrıca Fenerbahçe Beşiktaş maçının hakemi Ali Palabıyık'ın bundan sonra Beşiktaş takımının maçlarında görevlendirilmeyeceği duyuruldu.

Palabıyık ve Satman'ın 6 hafta dinlendikten sonra göreve TFF 1. Lig maçları ile döneceği ifade edildi.

Maçın gözlemcisi, raporunda Fenerbahçe Beşiktaş karşılaşmasında Cenk Tosun'a yapılan hareketin penaltı olduğuna yer verdi. Ayrıca Negredo için kalkan ofsayt bayrağının hatalı karar olduğu da rapora eklendi. Raporda maçın hakemi Ali Palabıyık'ın sarı kart ve kırmızı kartlarda da doğru karar vermediğini altı çizildi.