Süper Lig'de haftanın maçı Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir arasında oynandı. Kadıköy'de dolu tribünler önünde oynanan mücadele 0-0 sona erdi. İki ekibin de bir çok fırsattan yararlanamadığı mücadele 90 dakika boyunca soluksuz izlenirken, ev sahibi Fenerbahçe bu skorla galibiyet hasretini 3 maça çıkardı. Spor Toto Süper Lig'de 8'inci hafta tamamlanırken Fenerbahçe, 8 puanla düşme hattının 1 puan üzerinde 15'inci sırada yer aldı.

Spartak Trnava maçında kazanan kadroyu bozmayan Cocu'nun öğrencileri Medipol Başakşehir karşısında ilk yarıda çok sayıda pozisyona girdi. Özellikle Ayew ve genç yıldız Eljif Elmas ile etkili olan sarı-lacivertliler, eski oyuncusu Mert Günok'u geçemedi. 15'inci dakikada Ayew'in yakın mesafeden şutunu ayağıyla çıkaran Mert Günok, ilk yarının son dakikasında Eljif Elmas'ın kale ağzı önünden gönderidiği topu inanılmaz bir refleksle çelmeyi başardı.

İlk yarıda iki ekip de karşılıklı ataklarla kaleyi yoklarken Kadıköy'de gol sesi çıkmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti.

SON BÖLÜMLER NEFES KESTİ

Maça 3-5-2 dizilişiyle başayan Cocu, ikinci yarının devamında bu kararından vazgeçti. 59'uncu dakikada eleştirilerin odağındaki isim Frey'i kenara alan Hollandalı, Benzia'yı oyuna dahil etti. Devamında 65'inci dakikada Mehmet Topal'ı oyuna alan Cocu, Reyes'i oyundan çıkardı. İki oyuncu da oyundan çıkarken tribünler tarafından yuhalanırken, Fenerbahçe 4-3-2-1'e döndü.

İkinci yarıda da Fenerbahçe oyunun hakimiydi. Ancak sarı lacivertliler, rakip savunmayı bir türlü aşamadı.

Medipol Başakşehir'in 82. dakikada Elija ile bulduğu gol ise ofsayt gerekçesiyle iptal oldu.

Karşılaşmada kalan sürede gol olmadı ve mücadele 0-0 sona erdi. Böylece Fenerbahçe üstüste 3. maçından da galibiyet alamamış oldu. 8 puana yükselen sarı lacivertliler, lider Galatasaray'ın 10 puan gerisinde kaldı. Medipol Başakşehir ise haftayı 15 puanla tamamladı.