Forvet hattında alternatif isteyen Fenerbahçe yönetimi, Leicester City'de forma giyen Cezayirdi futbolcu Islam Slimani'yle anlaşmaya vardı. 30 yaşındaki futbolcunun eşi Yousra Slimani, sosyal medya hesabından yaptığı Türk bayraklı paylaşımla Fenerbahçeli taraftarları heyecanlandırırken, oyuncu ve ailesinin önümüzdeki günlerde Türkiye'de olması bekleniyor.

Andre Ayew'i kiralayan Fenerbahçe, ileri uçta santrofor mevkiinde Islam Slimani ile anlaşarak forvet hattını güçlendirdi. Sporting Lizbon'da yıldızını parlatan Cezayirli forvet, özellikle 2014 dünya kupasında gösterdiği performansla tüm dünyanın dikkatini çekmişti. Lizbon'dan Premiler Lig şampiyonu Leicester City'e transfer olan Slimani, burada beklentileri karşılayamayınca geçtiğimiz sezonu Newcastle'da kiralik olarak geçirmişti.

Cezayirli oyuncunun, sezon sonuna kadar kiralık olarak Fenerbahçe'ye gelmesi beklenirken, İngiliz basınında 4 milyon euroluk yıllık maaşının ödeneceği ve satın alma opsiyonunun olmayacağı bilgisine yer verildi.

SLIMANI, PREMIER LİGDE BEKLENENİ VEREMEDİ

2016 yazında Sporting Lizbon'dan Leicester'a 30.5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olan 30 yaşındaki Slimani, beklenen performansı gösterememiş ve geçen sezonun ikinci yarısında Newcastle'a kiralanmıştı. Slimani, 2 sezonda oynadığı 39 Premier Lig maçında 8 gol atıp 6 asist yaptı.

Kariyeri boyunca 244 maçta görev alan Islam Slimani, 99 gol ve 28 asistlik bir performans sergiledi.