Atiker Konyaspor'da FETÖ şoku yaşanıyor. ByLock soruşturması kapsamında dün gece geç saatlerde gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Konyaspor Başkanı Ahmet Şan görevinden istifa etti.

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik devam eden soruşturma kapsamında Konya Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçmişti. Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, dün akşam örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddiası doğrultusunda Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade vermişti.

Ahmet Şan son olarak istifa ettiğini belirterek, "Konyasporuma zarar vermemek adına istifa ediyorum. Konyaspor Kulübü Derneği üyeliğinden ve dolayısıyla büyük zaferleri yaşadığım Konyaspor başkanlığı görevinden istifa ettiğimi belirtmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

JET İSTİFA!

Dün gece Ahmet Şan'ın evinde Terörle Mücadele ekipleri tarafından arama yapılmış ve başkanın cep telefonu ile dijital verilerine el konulmuştu. Ahmet Şan'ın ifade vermesinden hemen sonra ise Nalçacılılar Taraftar grubu sosyal medya üzerinden başkanın istifasını istediler.

Ahmet Şan açıklamasında, "54 yıllık yaşantım boyunca benimle beraber olan hiçbir insanın yüzünü kızartacak bir hareketim olmamıştır. Hayat insanı bazen böyle şeylerle sınıyor. O malum örgütle de hiçbir bağlantım yoktur. Kısa zamanda masumiyetim ortaya mutlaka çıkacaktır. Konyasporuma zarar gelmemesi adına Konyaspor Kulübü Derneği üyeliğinden ve dolayısıyla büyük zaferleri yaşadığım Konyaspor başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Dualarınızı benden eksik etmeyin." şeklinde görüş bildirdi.