ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınmasının ardından Gazze kan gölüne döndü. ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesinin ardından sokaklara dökülen Filistinli sivillere İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu 52 kişi yaşamını yitirirken 2 bine yakın kişi de yaralandı.

İsrail ordusu gün boyu protesto gösterileri gerçekleştiren Filistinli sivillere çok sert müdahale etti. Gaz bombasıyla müdahaleye başlayan İsrail ordusu ardından Gazze sınırına yaklaşan sivillere ateş açtı. Keskin nişancıların sivillere rastgele açtığı ateş sonucu gün boyu haber manşetleri artan ölü sayıları nedeniyle değişti.

İSRAİL ORDUSU GAZZE'DE DEHŞET SAÇTI

İsrail askerleri, Filistinlilerin işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde düzenlediği gösterilere müdahale etti.

Filistinliler, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasını ve İsrail'in kuruluş yıl dönümü olan Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılını protesto etmek için Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde gösteriler düzenledi.

Doğu Kudüs ile Batı Şeria arasındaki Kalendiya askeri kontrol noktası yakınında toplanan bir grup Filistinliye İsrail askerleri gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Filistinli göstericiler de İsrail askerlerinin müdahalesine taşla karşılık verdi. Kalendiya kontrol noktasındaki olaylarda şu ana kadar yaralananın olmadığı bildirildi.

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın El Halil ve Beytüllahim şehirlerinde de düzenlenen gösterilere müdahale ettiği belirtildi.

Türkiye'de 31 Mart Yerel Seçimlerine İlişkin Güncel Bilgiler Türkiye'de 31 Mart Yerel Seçimlerine İlişkin Güncel Bilgiler

Karar, bölgesel ve uluslararası düzeyde ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda büyük tepkiyle karşılanmıştı.

İsrail helikopterleri attıkları bildirilerle Filistinlilere 'can güvenliği' uyarısı yaparak, gösterilere katılmamalarını istedi.

Arap Birliği ise Kudüs gündemiyle Çarşamba günü olağanüstü toplanma kararı aldı.