Spor Toto Süper Lig 7. hafta Galatasaray-BB Erzurumspor mücadelesiyle başladı. Geçtiğimiz hafta Akhisarspor deplasmanında 3 yiyen Galatasaray, evinde galip gelme geleneğini sürdürdü ve sahadan 1-0 galip ayrılarak 3 puanı hanesine yazdırdı.

Son haftalarda yedek soyunan Brezilyalı Maicon'un golüyle sahadan galip ayrılan Galatasaray'da özellikle Rodrigues ve Onyekuru ile kaçan goller tribünlere saç baş yoldurdu. Galatasaray-BB Erzurumspor maçının özeti haberimizde.

FATİH TERİM'DEN 5 DEĞİŞİKLİK

A Milli Takım Avusturya'ya Karşı Ağır Bir Mağlubiyet Aldı A Milli Takım Avusturya'ya Karşı Ağır Bir Mağlubiyet Aldı

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, 3-0 kaybettikleri Akhisarspor mücadelesinde ilk 11'de görev verdiği 5 oyuncuyu bu maçta oynatmadı. Fatih Terim, Akhisarspor müsabakasında ilk 11'de oynattığı Ozan Kabak, Yuto Nagatomo, Fernando Reges, Sinan Gümüş ve Henry Onyekuru'yu yedek soyundurdu. Bu futbolcuların yerine Maicon, Ömer Bayram, Donk, Feghouli ve Eren Derdiyok görev aldı. Galatasaray'ın Cezayirli futbolcusu Sofiane Feghouli, bu sezon ilk kez bir Süper Lig müsabakasına 11'de başladı. Öte yandan Galatasaray'ın yeni transferi Ömer Bayram, ilk kez bir resmi maçta sarı-kırmızılı formayı terletti.

GALATASARAY HIZLI BAŞLADI

Taraftarının da desteiğini arkasanına alarak maça etkili başlayan Galatasaray, ilk dakikalarda gole de çok yaklaştı. Henüz 2. dakikada serbest vuruş kazanan sarı kırmızılı takımda Maicon'un vuruşu direğe takıldı. İlerleyen dakikalarda da vites düşürmeyen cimbom, kaleci Sehic'i geçmeyi başaramayınca ilk yarı 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

ASLANTEPE'Yİ MAICON AYAĞA KALDIRDI

İkinci yarıya da hızlı başlayan Cimbom, Erzurum kalesini abluka altına aldı. Buna karşın konuk ekip de kontra ataklarla gol aradı. Galatasarayın aradığı gol ise bir duran topla geldi. 74. dakikada Ömer Bayram'ın kullandığı köşe vuruşunda ön direkte kafayla topu ağlara gönderen Maicon, sarı kırmızılıları 1-0 öne geçirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray, 15 puana yükseldi hafta maç fazlasıyla lider girdi. BB Erzurumspor ise 2 puanda kaldı.