Tam olarak 56 ülkede canlı olarak yayınlanan maçın sonucu herkes tarafından merak edilirken maçı yöneten hakem Cüneyt Çakır'a ev sahibi Galatasaray taraftarlarının vermiş olduğu kararlar neticesinde büyük protestolar gösterildi.

Galatasaray'ın bir atağında ceza sahasın içerisinde Fenerbahçeli futbolcu Hasan Ali Kaldırım'ın topa elle müdahale ettiğini iddia eden Galatasaray taraftarları maçın hakemi tarafından penaltı verilmemesi ve yardımcı hakemin de pozisyona yakın olmasına rağmen orta hakemi uyarmamasından dolayı sinirler gerildi.

Sahaya Atılan Maddeler Nedeni ile Disiplin Kuruluna Sevk Edildi

Galatasaraylı taraftarların hakemin penaltı kararı vermemesi ve yardımcı hakeminde orta hakemi uyarmaması nedeni ile sahaya yoğun bir şekilde yabancı madde attı. Sahaya atılan yabancı maddelerin büyük bir çoğunluğunun yardımcı hakemin yüzüne ve vücuduna gelmesi nedeni ile yardımcı hakem yere düşerek maçın kısa süreliğine durmasına neden oldu.

Yardımcı yan hakemin raporuna göre atılan maddelerin niteliği ve atılan maddeler nedeni ile hakemlerin maçı sağlıklı yönetemediği nedenleri ile Galatasaray Futbol şubesi Türkiye Futbol Federasyonu disiplin kuruluna sevk edildi. Bunun üzerine federasyon yetkililerinin önüne gelen raporlar neticesinde Galatasaray spor kulübü için değerlendirmelere başlandı.

Birçok spor yorumcusunun yapmış olduğu açıklamalara göre Galatasaray spor kulübüne derbi tribün cezası verileceği yönünde fikirler hakim.

İlk Derbide Ceza Çekilebilir

Konu ile ilgili spor yorumcularının yapmış oldukları açıklamada eğer ki Galatasaray'ın cezası kesinleşirse kendi evinde oynayacağı ilk derbi maçında seyircisinden yoksun olabileceği yönünde.

Böyle bir durumda Galatasaray için önemli bir maç olacak olan derbi maçında taraftar desteğinden yoksun olması Galatasaray futbol takımının performansını olumsuz yönde etkileyeceği konusunda görüş bildiriliyor. Ancak bu yorumların sadece fikir olarak sunulması nedeni ile herkes verilecek kararı bekliyor.