Türk Telekom Stadyumu'nda karşılaşan Galatasaray ile Bursaspor mücadelesinden 1-1'lik eşitlik çıktı. Ev sahibi Galatasaray'ın sakatlıklar nedeniyle ilk yarıda 3 oyuncu birden değiştirdiği mücadelede puanlar paylaşılırken, lider Galatasaray 19 puana Bursaspor ise 9 puana yükseldi.

Haftanın açılış mücadelesi TT Stadyumu'nda başladı. Lige verilen aranın ardından karşılaşan Galatasaray ile Bursaspor'un mücadelesinde futbol kalitesi oldukça yüksekti. İki ekibinde gol için karşı kalede posizyon aradığı mücadelede ilk yarı 0-0 eşitlikle tamamlandı. Galatasaray, gecenin şanssız olan tarafıydı. Sarı-kırmızılılar'da Serdar Aziz henüz 20'nci dakikada sakatlanarak oyundan çıktı. Devamında Cezayir Milli Takımı'ndan henüz dönen Feghouli'de sakatlığını gerekçe göstererek oyuna devam edemedi. Orta alanda takımında en önemli ismi Fernando ise dakikalar 40'ı gösterirken topu taca attı ve yedek kulübesine değiştirin beni işareti yaptı.

Oyun dengesi bozulan Galatasaray'da Serdar yerine Maicon, Feghouli yerine Eren girerken, Fernando yerine takımın tecrübeli ismi Selçuk İnan girdi.

BURSASPOR İKİNCİ YARIDA İSTEKLİ OLAN TARAFTI

İlk yarısı 0-0 biten mücadelenin ilk yarısında konuk ekip Bursaspor oldukça etkiliyle. Önde basarak Galatasaray defansına zor anlar yaşatan Bursaspor'da Sakho, yakaladığı pek çok posizyonu değerlendiremedi. Galatasaray'da genç yıldız adayı Ozan Kabak takımı adına ve maç genelinde en çok ikili mücadele kazanan oyuncu oldu.

BELHANDA YİNE SAÇ BAŞ YOLDURDU

Galatasaray'ın çok şey beklediği isimlerden Belhada maçın büyük bölümünde yokları oynadı. Sürekli top kaybeden yıldız oyuncu 62'nci dakikada yenen golün mimarı oldu. Son bölümlerde sağ kanada geçen Belhanda, Eren'in attığı golün hazırlayıcısı olurken taraftarın da gönlünü aldı.

GALATASARAY-BURSASPOR MAÇININ ÖNEMLİ ANLARI

28'inci dakikada gelişen Bursaspor atağında Badji'nin pasında topla buluşan Sakho ceza sahası dışı sağ çaprazdan vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak auta gitti.

44'üncü dakikada Bursaspor tehlikeli geldi. Sağ taraftan Yusuf ile kullanılan köşe vuruşunda Chedjou ön direkte kafa vuruşunu yaptı ancak ağlara giden topu arka direkte bulunan Mariano son anda çizgiden çıkarttı.

57'nci dakikada Sinan'ın pasında Belhanda ceza sahası içerisinde topla buluştu. Belhanda'nın altıpasa çevirdiği topa Ömer'in vuruşu üstten dışarı çıktı.

61'inci dakikada Bursaspor penaltı kazandı. Lima, takım arkadaşının pasında bir süre topu sürdükten sonra ceza sahasına girdi. Bu oyuncu vuruşu yaptığı sırada Ozan'ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Ali Palabıyık penaltı noktasını gösterdi.

62'nci dakikadaki penaltı vuruşunda topun başına geçen Aytaç'ın vuruşunda Muslera meşin yuvarlağı kurtardı. Seken top tekrar Aytaç'ın önüne geldi ve bu oyuncunun vuruşunda top ağlara gitti: 0-1.

65'inci dakikada Eren'in ceza sahasına girerken yaptığı vuruş yandan az farkla dışarı çıktı.

69'uncu dakikada Burak'ın ara pasında Tunay sağ çaprazdan ceza sahasına girmeden vuruşunu yaptı ancak top auta gitti.

88fb578cb5405d6e4e3e25cc5acb4c12

77'nci dakikada Belhanda sağ kanatta topla buluştu ve rakibinden sıyrılarak topu ceza sahası içerisine ortaladı. Eren'in kafa vuruşu ağları sarstı: 1-1.

79'uncu dakikada Belhanda'nın pasında Rodrigues topla buluştu. Rodrigues'in ceza sahası dışından yaptığı vuruşta top yandan dışarı çıktı.

Karşılaşmanın kalan bölümünde gol sesi çıkmadı ve iki ekip de sahadan birer puanla ayrıldı.

GALATASARAY'DA SAKATLIK KRİZİ

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Bursaspor karşılaşmasının ilk yarısında 3 oyuncu değişikliği hakkını da kullanmak zorunda kaldı. İlk olarak 20'nci dakikada sakatlanan Serdar Aziz kendisini yere bıraktı ve bu oyuncunun yerine Maicon oyuna girdi. Daha sonra 21'inci dakikada Sofiane Feghouli, bir süre kendisini denemesine rağmen oyuna devam edemedi ve yerini Eren Derdiyok'a bıraktı. Son olarak ise 40'ıncı dakikada Fernando sakatlık geçirdi. Brezilyalı oyuncu meşin yuvarlağı taca gönderdi ve saha kenarına gelerek oyuna devam edemeyeceğini söyledi. 42'nci dakikada Selçuk İnan, Fernando'nun yerine oyuna girdi. Böylelikle Fatih Terim, henüz 42'nci dakikada 3 değişiklik hakkını da kullanmak zorunda kalmış oldu.