Geçtiğimiz hafta deplasmanda Akhisarspor'u yenerek şampiyonluk yolunda en kritik virajlardan birini dönen Galatasaray, evinde ağırladığı Yeni Malatyaspor'u 2-0 geçerek şampiyonluk kupasının bir ucundan tuttu.

Ekonomik Mücadelede Kararlılık Mesajı Ekonomik Mücadelede Kararlılık Mesajı

Türk Telekom Stadyumu'nda 46 bini aşkın sarı-kırmızılı taraftarın büyük desteğiyle maça başlayan Galatasaray sahadan 2-0 ayrılırken goller Belhanda ve Gomis'ten geldi. Bu skorla puanını 72'e yükselten sarı-kırmızılılar en yakın rakibi Medipol Başakşehir ile arasındaki 3 puanlık farkı bitime 1 hafta kala korumayı başardı.

GALATASARAY İLK YARIDA İŞİ BİTİRDİ

Maça oldukça hızlı başlayan Galatasaray henüz 1. dakikada golü buldu. Malatyaspor defansının hatasını iyi değerlendiren Rodrigues sürate girdiği ceza sahasında topu Belhanda ile buluşturdu. Yıldız oyuncu düzgün vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve 46. saniyede tribünleri coşturdu.

Golün ardından Malatyaspor'da ardı ardına gelen pas hataları Galatasaraylı futbolcuları rakip yarı alanda daha çok görünmesine yol açtı. Galatasaray adına sezonun en flaş isimlerinden Rodrigues bulduğu boş alanlarla rakip savunmacılara oldukçar zor anlar yaşattı.

12. dakikada Belhanda'nın pasıyla sol çaprazda topla buluşan Rodrigues ceza sahasına girdikten sonra altı pas çizgisine doğru hareketlenen Gomis'i gördü. Son 2 maçı boş geçen Fransız yıldız da topu boş kaleye gönderdi. Bafetimbi Gomis böylece bu sezon Süper Lig'de 28 gole ulaştı ve Süper Lig tarihinde bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncu olan Alex de Souza'nın rekoruna ortak oldu. Garry Rodrigues ise ligin 2. yarısında atılan 13 gole 7 gol, 6 asistle katkıda bulunmuş oldu.