Bilgisayar başında çalışanların sayısı arttıkça eskiden genellikle 50 yaş üzerinde teşhis edilen omuz bölgesi kas yırtıklarının artık 30-40 yaş aralığında görmeye başlandığını dile getiren uzmanlar, bu konu ile ilgili hem epidemiyolojik hem de deneysel çalışmaların devam ettiğinin altını çiziyor.

Sağlıklı Yaşam, Su Detoksu ve Toksik Maddelerden Arınma Sağlıklı Yaşam, Su Detoksu ve Toksik Maddelerden Arınma

Uzun saatler boyunca bilgisayar başında çalışmanın omuzlarımıza verdiği zararın önlenip önlenemeyeceğinin önemli bir sorun olduğunu paylaşan uzmanlar, özellikle duruşa dikkat etmek gerektiğini hatırlatıyor. Omuzları geriye alarak dik durmanın önemini pek çok kişinin bilmesine rağmen günlük iş yoğunluğu ve stresi arasında buna özen gösterilmediğini paylaşan uzmanlar, masa başında omuz ağrılarını artıracak şekilde durulabildiğini söylüyor.

Özellikle uzun süre öne eğik çalışan insanların hem kendilerini hem de kürek kemiklerini daha dik konumda tutacak çevre düzenlemelerini yapmalarının şart olduğunu açıklayan uzmanlar, dışarıdan yapılan askı sargı gibi uygulamalar dik durmayı sağlamıyor aksine kendi kaslarımızı tembelleştirdiğinin de altını çiziyor.

Bu sebeple kendi kendimize dik durmaya çalışmamız gerektiğini vurgulayan uzmanlar, dik durmayı tercih etmemizin önemli olduğunu işaret ediyor. Başlangıçta zor olsa da, ilerleyen zamanda olması gerekene dönüldüğü için ağrılar azalacağını belirten uzmanlar, hareketsiz bir yaşam tarzından da bir an önce ayrılmamızın şart olduğu konusunda hem fikir.

Geçmeyen ağrı durumunda, sinir çevresine yapılan enjeksiyonlar ile hem ağrı kontrolü hem de teşhisin doğrulanması mümkün. Dirençli vakalarda omuz içinden kapalı yöntemle sıkışan siniri rahatlatabildiklerini belirten uzmanlar, omuz kaslarında yırtık varsa aynı seansta tamiri de gerçekleştirerek tedavi ettiklerini söylüyor.