Yüksek Bütçeli ve Yüksek Beklentiye Sahip Oyunlar Yüksek Bütçeli ve Yüksek Beklentiye Sahip Oyunlar

Günde iki saatten fazla akıllı telefonlarıyla zaman geçiren gençlerin yüksek intihar riski taşıdığını işaret eden uzmanlar, ebeveynleri uyarıyor.

Bilim insanları tarafından gerçekleştirilen araştırmalar teknolojik cihazların gençlerin davranış, tutum ve zihinsel sağlıklarını değiştirdiğini ortaya koyuyor. Özellikle ergenlikte olan gençlerin asosyal bir hale büründüğünü paylaşan uzmanlar, söz konusu gençlerin arkadaşlarıyla yüz yüze buluşmak için zaman harcamadığını, partilere katılmadığını, alışverişe çıkmadığını belirtiyor.

Teknoloji bağımlısı haline gelen gençlerde depresyon belirtileri, kaygı ve intihar riskinin de söz konusu olduğu üzerinde duran uzmanlar, bundan beş yıl öncesine göre bugünkü gençlerin daha endişeli ve depresyonda hissettiklerini dile getiriyor.

Dünya çapında gerçekleştirilen bir araştırmada ise 18 yaşın altındaki çocukların yaklaşık 15'i aynı anda hem akıllı telefon hem de bilgisayar kullanıyor. Erkek çocuklar kızlardan 3 kat daha fazla akıllı telefon ve bilgisayarda vakit geçiriyor. Europol tarafından yayınlanan veriler ise 7 yaş kadar genç mağdurların, web kamerası şantajı ve zorbalık için çevrimiçi hedeflendiğini gözler önüne seriyor.

Mart ayında Rusya'da bir genç kızın intiharına neden olan Mavi Balina adlı bilgisayar oyununa, olayın ardından 6 ay içinde gerçekleşen 130 gencin intiharıyla bağlantılı olabileceği şüphesiyle soruşturma açılmıştı. Mavi Balina adlı oyun geçtiğimiz günlerde Almanya'da 14 yaşındaki Furkan Şen'in de ölümüne neden oldu. Oyunun, aynı zamanda bir virüs bulundurduğu ve kişisel bilgileri ele geçirerek çocuklara şantaj yaptığı iddia ediliyor. Bu şekilde oyunu oynayan çocuklar sonu intihar komutuyla biten talimatları yerine getirmeye zorlanıyor.