Recep İvedik 5'İn Gölgesinde Kaldı

Recep İvedik 5 filmi sinemaya girdiğinde ilk üç günde 1 milyon 650 bin kişi tarafından izlenerek Türkiye rekorları kırmıştı.

Bu başarıyı tekrar yakalamak için çalışmalarını sürdüren Şahan yeni filmi Kayhan'ı izleyici ile geçtiğimiz hafta buluşturdu. Ancak Kayhan ilk üç günde sadece 242 bin kişi tarafından izlenmiş ve başta Şahan Gökbakar olmak üzere filmin oyuncu kadrosunda büyük hayal kırıklığı yarattı.

Kayhan filminin sinema dünyasında başarı yakalayamamasının nedeni olarak filmi izleyen kişiler tarafından konunun ilgi çekici olmadığı ve Kayhan karakterinin bir Türk filmi karakterinden esinlenerek oluşturulması gösterildi.

Kayhan Neden İlgi Görmedi?

Yönetmenliğini yapıp başrolünde oynadığı her filmde rekorlar kıran Şahan Gökbakar Kayhan adlı filminde ise beklenen başarıyı yakalayamadı. Bu durumun altında farklı nedenler yatıyor.

İzleyicilere göre filmin başarılı olmamasının ana nedeni Kayhan karakterinin ilgi çekici olmadığı ve bu karakterin Metin Akpınar'ın canlandırdığı Kibarcık karakterine benzediği için izleyicide beklenen etkiyi yapamadığı belirtildi.

Bunun dışında Kayhan filmine sinema dünyasının ünlü isimleri de beklenen ilgiyi göstermedi. Filmin galasına sinema dünyasından sadece 3 isim katıldı. Bu isimler arasında Mustafa Ceceli, Engin Altan Düzyatan ve Murat Cemcir gibi isimler yer alırken Şahan Gökbakar'ın diğer yakın arkadaşları Kayhan filminin galasına katılmadı.