Geçtiğimiz haftalarda Apple'ın tanıttığı IPhone X'in ardından dünyaca ünlü teknoloji devi Google'da yeni çıkardıkları akıllı telefonların tanıtımını yaptı.

Şık tasarımlarıyla dikkat çeken akıllı telefonların modelleri Pixel 2 ve Pixel 2 XL olarak tanıtıldı.

Google'ın tanıttığı yeni akıllı telefon modeli olan Pixel 2, ekran boyutu 5 inç (12,7 cm) Amoled ekrana ve 1920x1080 çözünürlüğe sahip.

Google'ın tanıttığı bir diğer yeni akıllı telefon modeli olan Pixel 2 XL ise 6 inç (15,2 cm) ekran boyutuna, pOLED ekrana ve 2880x1440 çözünürlüğe sahip.

Tarımda Dijital Dönüşüm, Yapay Zeka Tarımda Dijital Dönüşüm, Yapay Zeka

Her iki modelin 12.2 megapiksel arka kamera ve 8 megapiksel ön kamerası var. Kamera kalite değerlendirme kuruluşu olan DxOMARK, bu kameralara 100 üzerinden 98 puan vererek, cep telefonu piyasasının en iyi kameraları olduğunu belirtti.

15 dakikalık hızlı şarj ile tam 7 saat pil ömrü sağlayan Google Pixel 2 ve Pixel 2 XL'nin suya ve toza karşı da dayanıklı olduklarının altı çizildi.

Sunumda iki modelinde 4 GB ram ile 64 GB veya 128 GB hafızaya sahip olduğu belirtildi. Snapdragon 835 işlemcisine sahip Pixel 2 ve Pixel 2 XL, Android Oreo işletim sistemiyle donatılmış durumda.

Telefonların, "Always-on-Display" özellikleri sayesinde ekranlarının kapalı olduğu sırada saat, tarih, kalan pil ömrü ve ortamda çalan müzik bilgilerini kullanıcılara gösterdiği bilgisine yer verilen sunumda, "Active Edge" teknolojisi sayesinde telefonların kenarlarına dokunarak kullanıcıların "Google Assistant"a komut verebileceği de kaydedildi.

Sunumda, her iki telefonun "Augmented Reality" (Arttırılmış Gerçeklik) teknolojisini desteklediğine işaret edilirken, kullanıcıların "AR Stickers" ile fotoğraflarına ve videolarına animasyonlar ekleyebilecekleri vurgulandı.