Elma Sirkesi Mükemmel Bir Toniktir

Elma sirkesi insan sağlığına birçok açıdan yararlı bir üründür ve cilt sağlığı denildiğinde de elma sirkesinin faydaları saymakla bitmiyor.

Cilt gözeneklerini sıkılaştıran ve açan elma sirkesi, doğal bir cilt temizleyici olarak kullanılabilir. Hatta cildinizdeki makyajı bile elma sirkesi ile temizleyebilirsiniz. Bunun için bir miktar elma sirkesini bir parça pamuğa dökerek, cildinizi yumuşak hareketler ile masaj yaparak temizleyin.

Bu uygulamaya birkaç gün devam ettikten sonra cildinizde mükemmel bir ışıltı oluştuğunu fark edeceksiniz. Çünkü elma sirkesinin gözenekleri derinlemesine temizleyen ve açan bir özelliği var.

Elma sirkesiyle bir maske de yapabilirsiniz. Bu maske için bir çorba kaşığı kadar elma sirkesi, bir yumurtanın akı ve bir tatlı kaşığı kadar suya ihtiyacınız var. Bu malzemeleri köpürünceye kadar çırpın ve yüzünüze sürerek kurumasını bekleyin. Ardından da ılık su ile yıkayıp, bir nemlendirici sürün.

Bu maskenin haftada bir kez yapılması gözeneklerin açık ve temiz kalmasına yardımcı olur.


Karbonattan Gelen Işıltı

Elma sirkesinin dışında karbonat da mükemmel bir cilt bakım ürünüdür. Özellikle gözenekleri açmak için kullanılan karbonat, cildin PH seviyesini dengede tutar ve aşırı yağlanmayı da engeller. Karbonatı biraz sulandırarak, boza kıvamında bir maske elde edebilir ve bunu yüzünüze uygulayabilirsiniz.

Ancak daha etkili bir maske için bir tatlı kaşığı karbonat, birer tatlı kaşığı bal ve toz tarçını karıştırarak yüzünüze sürün. Bu maske hem cildinizi temizleyecek hem de oldukça etkili bir bakım sağlayacaktır.

Karbonat ile maydanoz suyunu karıştırarak yapılan bir maske de gözenek açmak için idealdir. Maydanozu mutfak robotundan geçirerek suyunu elde edebilirsiniz.