Antiviral ilaçlara başladıktan 48 saat sonra etkisinin ortaya çıktığını ifade eden uzmanlar, bu ilaçların şiddetli grip komplikasyonlarına karşı etkili olduklarını da işaret ediyor.

Grip boyunca antiviral ilaçların yanı sıra bol sıvı tüketiminin de önemli bir nokta olduğunu belirten uzmanlar, sıvı takviyesinin yanı sıra dinlenmeyi ve bol bol uyumayı da ihmal etmemenizi tavsiye ediyor.

Gripten kurtulabilmek için vücudunuzun iyileşmesine ihtiyacınız olduğunu hatırlatan uzmanlar, sıkışıklık ve öksürük gibi çeşitli belirtileri tedavi etmek için soğuk ve grip ilaçları almanız gerektiğini savunuyor.

Bunun yanı sıra mukoza zararını nemlendirmek, sinüsleri açmak için sıcak su buharı kullanmanızı öneren uzmanlar, nefes alamıyorsanız burnunuzu ara ara temizlemenizin önemli olduğunu belirtiyor.

Vegan ve Vejetaryen Beslenme Danışmanlığı Vegan ve Vejetaryen Beslenme Danışmanlığı

Bakteri enfeksiyonlarını tedavi ettiklerinden antibiyotikler grip konusunda yardımcı olamaz. Antiviraller hem grip hem de gribe benzer hastalıkları tedavi etmek için bir seçenek olarak kullanılabilir.

Bir çok hasta antibiyotiklerle eve gitmek istiyor ancak grip benzeri bir hastalığa sahip olmak buna kesinlikle virüslerin sebep olduğu anlamına gelmiyor, bu nedenle antibiyotik kullanmanız gerekmiyor.

İhtiyacınız olmayan bir antibiyotik almak, antibiyotik direncinin gelişmesine neden olabilir bu da pnömoniye sebep olabilir. Bu durumda vücudunuz antibiyotiklere tepki vermeyecektir.