Olağanüstü hal kapsamında birçok alanda yeni düzenlemeler meydana geldi. Bu düzenlemelerden birisi de konut dokunulmazlığı alanına gerçekleştirildi. Sadece olağanüstü hallerde geçerli olan özel yaşam alanlarına da müdahale edilebilmesi 678 sayılı KHK ile yasalaşmış oldu.

Buna göre günlük kiralık daire kiralayanlar ve kiralama işlemini yapanlar yönünden de birtakım yeni düzenlemelere gidildi. Bu düzenleme İstanbul/Avcılar semtinde günlük kiralık dairelere yapılan fuhuş operasyonlarıyla gerçekleştirildi. Buna göre ahlaka aykırı, yasa dışı yollarla fuhuş yapan ve yapmaya aracılık edenlere yönelik olarak adli para cezalarının da dudak uçuklatacağı belirtildi. Bu yeni düzenlemeye göre günlük kiralık dairelerde tam 10 bin lira gibi bir cezayla karşı karşıya kalmanız mümkün.


Yeni Düzenlemeyle Adli Para Cezasında Rekor

Adli para cezası kanuna göre 20 TL'den az ve 100 TL'den fazla olamaz. Ancak ohal dönemlerinde elbette bu düzenleme tamamen değişebilir. İçerisinde bulunduğumuz terör ortamı ve darbeye teşebbüs olaylarından sonra ilan edilen olağanüstü hal kapsamında yeni düzenlemeler de peşi sıra geldi. Konut özgürlüğüne yönelik olarak da gerçekleştirilen yeni düzenlemeye göre günlük kiralık ev kiralayanlar da bundan böyle kimlik bildirimi yapmak zorunda. Kimlik bildirimi yapmayan kişiler hakkında tam 10 bin lira tutarına kadar adli para cezası hükmü yeni 678 sayılı khk ile hükme bağlandı.

Günlük Ev Kiralayanlar Dikkat

1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanununa göre yeni bir olağanüstü hal düzenlemesi getirildi. Bu yeni düzenlemeye göre Günlük kiralık daireler yasak mı? sorusuna yönelik olarak günlük ev de kiralasalar kişilerin kesinlikle ev sahibine ve yetkili birimlere kimlik bildirimi yapma zorunlulukları getirilmiş oldu. Böylece günlük ev kiralayanlar hakkında da bu yeni yasal düzenleme doğrultusunda birtakım yeni düzenlemelere gidilerek her anlamda tamamen yeni hükümler ele alınmaya başlandı.