Teknolojik Devrim, Oyun Geliştirme Alanında Yeni Horizontlar Teknolojik Devrim, Oyun Geliştirme Alanında Yeni Horizontlar

Hackerler, mavi onay rozetinin peşinde koşan kullanıcıların hesaplarını ele geçirmek için oluşturdukları virüsleri mesaj yoluyla kullanıcılara gönderiyor, kullanıcıların bu mesajı tıklaması durumunda da hesaplar korsanların eline geçiyor.

Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında verifield accound yani onaylanmış hesap anlamına gelen profillerin peşinde koşan kullanıcıların sayısının oldukça fazla olduğunu dile getiren uzmanlar, aslında onaylanmış hesap durumunun uzun zamandır bulunduğunu işaret ediyor.

Ülkemizde onaylanmış hesap profiline önem vermeyen kurum ve markaların bulunduğunu kaydeden uzmanlar, ancak artık dünya gelenide bu durumun ortadan yavaş yavaş kalktığı gibi Türkiye'de de dikkatlerin onaylanmış profillere kaydığını savunuyor.

Mavi tik işareti yani onaylanmış profil almanın sahte hesapların önüne geçerek kullanıcıların doğru kişi veya kurumla resmi hesaptan iletişim haline geçmesini sağlayacağını ifade eden uzmanlar, Twitter'ın ilk kez onaylanmış profil uygulaması yürürlüğe 2009 yılında soktuğunu paylaşıyor.

MAVİ TİKLİ HESAPLAR DAHA FAZLA KİTLEYE ULAŞTIRIYOR

Sosyal medyada kullanıcıların markaya güveninin artmasını sağlamak adına böyle bir çözüm geliştirildiğini işaret eden uzmanlar, sosyal medya hesaplarında mavi tık bulundurmanın, daha fazla kitleye ulaşmak anlamına geldiğinin altını çiziyor.

MAVİ TİKLİ HESAPLARIN HEPSİ RESMİ DEĞİL

Ancak hackerların son dönemde hedef aldığı mavi tikli hesapların, artık akıllarda soru işaretleri oluşmasına neden olduğunu belirten uzmanlar, bazı fotoğraf, belge ve grafik programlar ile sahte hesapların da onaylatıldığını savunuyor.

Mavi tikli hesapların resmi hesap olup olmadığının saptanabilmesi adına paylaşımların, paylaşımlardaki imla kurallarının incelenmesi gerektiğinin hayati bir durum olduğunu belirten uzmanlar, onaylanmış hesabın cezp ettiği bazı kişilerin de bu hesaplarla dolandırılabileceğini hatırlatıyor.