Hakim ve savcı alımı için bekleyişini sürdüren adaylar, merakla alımların ne zaman yapılacağını bekliyor. Konuyla ilgili olarak Adalet Bakanlığı bir açıklama yaptı ve hakim ve savcı alımı için bekleyen adaylara müjdeli haberi verdi.

YENİ ALIMLAR NE ZAMAN OLACAK !

Adalet Bakanlığı, 2017 dönemi için tespit edilen ihtiyaç durumuna göre Bakanlık tarafından yapılacak yazılı sınav ve mülakat ile 9 -5 dereceli kadrolara 500 adli yargı hakim ve savcı adayı alınacağını belirti. Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden yapılan açıklamada, hakim ve savcı alımı için yapılacak olan yazılı sınavın ÖSYM tarafından 24 Aralık 2017 pazar günü Ankara'da yapılacağı bildirildi.

SÜRESİ 130 DAKİKA OLACAK

Sınavın cevaplama süresinin 130 dakika olduğu ifade edilerek, sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemlerinin tamamlanacağı uyarısında bulunuldu.

BAŞVURULAR 1 KASIM 2017 TARİHİNDE

1500 adli yargı hakim ve savcı adayının alınacağı alımlarda, başvurular internet üzerinden alınacak. 1 Kasım 2017 tarihinde başlayacak olan hakim ve savcı başvuruları, 8 Kasım 2017 tarihinde sona erecek. Başvurular ÖSYM başvuru merkezleri aracılığı veya internet üzerinden yapıla bilecek. Hakim ve savcı alımı başvurularında geç başvuru tarihi ise 20 Kasım 2017 olacak.

BAŞVURU KOŞULLARI

a) Türk vatandaşı olmak

b)Adli yargı ve savcı adaylığı yazılı giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.

c) Hukuk Fakültesinden mezun olmak veya yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye'deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış olmak.

d)Kamu haklarından yasaklı olmamak

e)Askerlik durumu itibariyle askerlikle bir ilgisi bulunmamak vaya muvazzaflık hizmetini yapmış yahut ertelemiş veya yedeğe geçirilmiş olmak.

f) Hakimlik ve savcılık görevlerini sürekli olarak yurdun her yerinde yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı veya engelliliği, alışılmışın dışında çevrenin yadıgayacağı şekilde konuşma ve organlarının haereketinin kontrol zorluğu çekmek gibi engeli bulunmamak.

g)Hakimlik ve savcılık mesleğine yakışmayacak tutum ve davranışlarda bulunmamak.