İçişleri Bakanlığınca hukuk dışı oluşum, yapılanma ve faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla 'Halk Öze Harekat Derneği' (HÖH) hakkında inceleme ve araştırma başlatıldı. Ayrıca dernekten farklı olarak kayıtlarda yer almayan ve internet üzerinden yayın yapan 'Halk Özel Hareketi Derneği' hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.

İLK KEZ MERAL AKŞENER GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Moskova'daki Kanlı Saldırıda DEAŞ'ın İzleri Moskova'daki Kanlı Saldırıda DEAŞ'ın İzleri

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 'milis gücü( tartışmalarına 'Konya ve Tokat'ta silahlı eğitim kampları kurulduğunu duyuyoruz' diyerek dahil olmuştu.

ÜNİFORMA VE SİLAHLARLA GÖRÜNTÜ VERDİKLERİ İDDİASI

Akşener, Saygı Öztürk'e verdiği ropörtajda, 'Son dönemde üniformalar uzun namlulu silahlarla bazı kişiler ortalıkta dolaşıyor. Bunlarla ilgili çok önemli iddialar var. Örneğin Tokat ve Konya'da silahlı eğitim kampları bulunduğunu duyuyoruz, bu iddialar söyleniyor. Araştırılsın ve bize bilgi verilsin' demişti.

HÖH: AKP'NİN MİLİSİ DEĞİLİZ

Özellikle 696 sayılı KHK'nın çıkmasının ardından Türkiye'nin gündemine oturan Halk Özel Harekatı Derneği (HÖH) başkanı Fatih Kaya' AKP'nin milisi değiliz, partiye üye değilim, silahım yok' açıklaması yapmıştı. 696 sayılı KHP'nın olası milis güçlerin gelecekteki faaliyetlerini aklama çabası olarak mı çıkarıldığını sorgularken, HÖH'ün paramiliter bir yapılanmanın örneği mi olduğu sorusu da ortaya atılmıştı.

MERKEZLERİ TRABZON'DA

Merkezi Trabzon'da olan HÖH'ün başkanı Fatih Kaya BBC'ye verdiği ropörtajda, 'Benim partiye üyeliğim yok. Bizim içimizden partizancılıktan çok, vatan, ezan, kuran, bayrak ve toplum yararına olabilecek, herkesin kalbine dokunabilecek çok güzel insanlar var."

İÇİMİZDE HER KESİMDEN İNSAN VAR

"İçimizde her partiden insanlar var. Bugün bizim Şırnak'ta bile şubemiz var. Şu kesim, bu kesim diye bir şey yok. Bizim içimize herkes gelebilir. Kim olursa olsun, kökeni ırkı, mezhebi ne olursa olsun biz elimizi uzatıp onlara dokunmak istiyoruz. Ama çok değişik bir saldırı altındayız. Anlam veremiyorum.' demişti.