Ünlü Şarkıcı Haluk Levent twitter hesabından yeni bir parti kuracağını, partinin adının ne olmasını istediklerini takipçilerine sormuştu. Takipçilerinden bir çok isim önerisi gelmişti. Haluk Levent gelen isim önerilerinden bazılarını seçerek anket oluşturmuş ve ankette kazanan isim 'Anadolu Halk ve Barış Partisi' olmuştu. Bu isimin kısaltması olarakta AHBAP olmasına karar verilmişti.

Haluk Levent'in bu Tİ'ye alması oldukça ilgi gördü ve sosyal medya kullanıcıları neden gerçekten parti kurmuyorsun yorumlarında bulundu. Ancak bu istekler o kadar fazlaydı ki Haluk Levent bu duruma kayıtsız kalamadı. Parti kuracağım diyerek Ti'ye alan Haluk Levent iş ciddiye binince AHBAP'ı bir sosyal sorumluluk platformuna dönüştürmeye karar verdi. Adını da 'Anadolu Halk ve Barış Platformu' olarak değiştirdi ancak kısaltması AHBAP olarak kaldı.

Haluk Levent geçtiğimiz haftalarda Ayvalık'taki orman yangını ile ilgili AHBAP olarak bir etkinlik başlatmıştı.

Haluk Levent kendi hesabından ve AHBAP hesabından "Tüm takipçilerim! AHBAP olarak karar alıyoruz . Belirleyeceğimiz tarihte fidan dikmeye bizimle beraber var mısınız?" mesajını paylaşmış, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Levent'in bu mesajına yanıt gelmiş ve "Sayın Haluk Levent, Ayvalık'taki saha temizlenmeye başlandı. Kasım'da fidanlar toprakla buluşturulacak. Hassasiyetiniz için teşekkür ederiz." Cevabı gelmişti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sanatçı Haluk Levent ile bir araya geldi. Twitter hesabından görüşmeye ilişkin paylaşımlarda bulunan Haluk Levent, "Kasım ayında Ayvalık'ta fidanları birlikte dikeceğiz. Sizleri bilgilendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tokat Mitinginden Güçlü Mesajlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tokat Mitinginden Güçlü Mesajlar

"Sadece Ayvalık ile kalmayacak. Sözünü aldık" diyen Levent, "Bu yıl yakılan ya da yanan Ayvalık'tan Hakkari'ye tüm bölgeler için destek sözü aldık" mesajını paylaştı.