Günümüzde bir çok kadın hamile kalmakta sorun yaşıyor. Bu sorunların bazıları erkeklerden kaynaklanırken, bazıları ise kadının kendisinden kaynaklanıyor.

Bazı besinler, kadınların hamile kalma sürecine olumlu etki sağlıyor. Hamile kalmak isteyen kadınlar diyetlerinde bu besinlere dikkat ederlerse hamile kalma ihtimalleri de yüksek olur.

-Hamile kalmak isteyen kadınların, hamile kalana kadar süt tüketimini ve süt ürünleri ile yapılan gıdaların tüketimini azaltması gerekiyor.

-Hayvani yağlar ve işlenmiş gıdalardan uzak durmak da hamilelik sürecine çok olumlu katkı sağlıyor. Salam, sucuk, sosis, pastırma, nugget gibi işlenmiş gıdalardan uzak durmak gerekiyor.

-Aşırı şeker tüketimi de hamile kalmayı engelleyen faktörlerden biridir. Hamile kalmak isteyen kadınların şeker tüketimini mümkün olduğu kadar azaltması gerekiyor.

-Lif içerikli yiyecekler yemeye özen gösterilmeli. Lif vücudunuzdaki fazla östrojenin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Bu sebepten dolayı bu süreçte lif tüketimi arttırılmalı.

-Alkol tüketimi de hamile kalmayı engelleyen faktörlerden biridir. Mümkünse alkol tüketimini tamamen kesin, ya da olabildiğince az alkol tüketin.

-Günlük olarak multivitamin ve mineral takviyesi almak hamile kalma sürecinde oldukça önemlidir.

-Her gün kabuklu yemiş, çekirdek, keten yağı, susam yağı ve ceviz yağı gibi besinlerden mutlaka en az bir tanesini tüketmeye çalışın. İçerisinde temel yağ asitleri bulunduran bu besinler hamile kalmanıza olumlu yönde katkı sağlar.