Ağız ve diş sağlığı problemlerinin anne adayını olduğu kadar bebeği de etkilediğini işaret eden uzmanlar, diş hekiminin hamilelik öncesinde anne adayına bu durumu iyice anlatması gerektiğini paylaşıyor.

HAMİLELİK SIRASINDA DA DİŞ ÇEKİMİ VE TEDAVİSİ UYGULANABİLİR

Çocuk Gelişimine Destek Olan Oyuncaklar Nelerdir ? Çocuk Gelişimine Destek Olan Oyuncaklar Nelerdir ?

Anne adayının özel bir durumu söz konusuysa veyahut bir hastalığı yok ise hamilelik döneminde de diş tedavisi, diş çekimi gibi işlemlere başvurabileceğini kaydeden uzmanlar, gebelik dönemindeki hormonal değişikliklerin diş eti hastalıkçıklarına, diş çürümesine ve ağız sağlığı problemlerine sebebiyet verdiğini kadınların en çok diş kaybının ise hamilelik döneminde meydana geldiğini ifade ediyor.

Gebelik dönemindeki hormonal değişiklikler için anne adaylarının ağız gargarası, ılık su gibi teknikleri kullanmasını öneren uzmanlar, kusma söz konusu olduğunda ağzın bol miktarda su ile çalkalanmasını tavsiye ediyor.

HAMİLELER DİŞ İPİ KULLANMAKTAN KORKMAMALI

Dişler fırçalanırken zaman zaman kanamalar meydana gelebilir. Dişlerinin kanadığı gören bazı anne adayları paniğe kapılarak diş fırçalamaya ara veriyor. Fırçalanmayan dişlerin üzerinde biriken bakteriler; diş etlerinde şişmeye ve kızarmaya sebep olabilir. Günde iki kez diş fırçası ve diş ipi kullanıp etkili diş bakımı yapılarak, plak birikimi engellenmelidir.