Tabii duruma gebelik açısından bakıldığı zaman ise değişik mineral ve vitaminler çok daha büyük bir öneme sahip olmaktadır. Özellikle belirli zamanlar kapsamında düzenli bir şekilde magnezyum alınması kalp ve kaslar için aynı zamanda böbrekler adına büyük bir önem arz etmektedir. Ayrıca kemikler ve dişler için de yine magnezyum mutlaka vücuda dengeli bir şekilde alınmalıdır.

Diğer yandan enerji üretimine katkı yapan enzimleri ihtiva eder. Bunlar içerisinde çinko, bakır, potasyum ile birlikte D vitamini gibi önemli besin kaynaklarını dengeli bir şekilde kontrol altına alınmasına olanak vermektedir.

Magnezyum eksikliğinde neler olur?

Magnezyum eksikliği insan vücudunda ortaya çıktığı zaman bulantı, kusma, baş dönmesi ile birlikte uyku sorunu, anksiyete, tansiyon düşmesi ve iştahsızlık gibi birçok farklı problem ortaya çıkabilmektedir. Ayrıca magnezyum eksik olduğu zaman potasyum ve kalsiyum kan seviyeleri de büyük bir oranda etkilenmektedir.

Özellikle hamileler için ortaya çıkan magnezyum eksikliği, geceleri uyurken bacak bölümlerinde krampların ortaya çıkmasına sebep olabilmektedir. Bu yüzden bacak sendromu, spazmlar ve güçsüzlük gibi problemlerin ortadan kaldırılması için mutlaka dengeli bir şekilde sağlıklı olarak magnezyum içeren yiyeceklerin tüketilmesi gerekmektedir.

Hamileler için Magnezyum hangi koşullarda kullanılmalıdır?

Genel anlamda hamileler için magnezyum kullanımı sürekli olarak tüketilmesi önerilmez. Özellikle hamilelikte magnezyum hangi durumlarda kullanılmalıdır? sorusu için emzirme dönemlerinde tüketilmesi gerektiği söylenmelidir.

Nepal Dağlarında Tek Başına Yürüyen Kadın Nepal Dağlarında Tek Başına Yürüyen Kadın

Ayrıca diyabet, pankreatit, Böbrek rahatsızlığı ve daha birçok değişik bu tarz sorunlar için kişinin vücudu hassas bir hale geldiği zaman magnezyum büyük bir katkı sağlamaktadır. Aynı zamanda hamilelikte erken doğum kasılmaları, idrarda protein kaçırma ve gebeliğe bağlı olarak yüksek tansiyon gibi problemler karşısında da magnezyum sıvı bir şekilde verilmektedir.