Hamileliğin daha sağlıklı geçmesi için, bebeğinizin ve sizin daha sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirebilmeniz için ve doğum sonrasında sağlığınızı koruyabilmeniz için bazı yiyeceklerden uzak durmanız gerekir. Hamileyken uzak durmanız gereken yiyecek ve içecekleri sizler için derledik.

-Şeker içeren besinlerden uzak durun. Pasta, şekerleme, fast food ürünleri, şerbetli tatlılar, hamur işleri gibi yiyeceklerden uzak durmalısınız. Çünkü hızlı kilo alımına yol açabilirler. Özellikle gebelikte çıkabilen şeker hastalığı açısından, hızlı kilo almak riskler taşımaktadır.

-Cips, bisküvi gibi hazır ve işlenmiş ürünlerden uzak durmalısınız. Böyle hazır yiyecekler yerine evde yapmış olduğunu patlamış mısır yiyebilirsiniz. Ya da leblebi, fındık, fıstık, ceviz, badem gibi kuruyemişler yiyebilirsiniz.

Düdüklü Tencere, Çalışma Prensibi, Faydaları ve Riskleri Düdüklü Tencere, Çalışma Prensibi, Faydaları ve Riskleri

-Ayrıca gebelik döneminde çikolatadan da uzak durmalısınız. Sütlü ve şeker ilaveli çikolatalar yerine, %70 ve üzeri kakao içeren bitter çikolatalardan yiyebilirsiniz. Gebelik döneminde ayda ortalama 2 kilo alınması doğaldır. Ancak daha fazlası kan şekerinde de düzensizliklere yol açacaktır

-Gebelik süresi boyunca alkol ve sigaranın kesinlikle içilmemesi gerektiğini belirten uzmanlar, gebelikte alkol ve sigara kullanımı FAS Sendromu (doğumsal kusur) adı verilen, bebekte ciddi sağlık sorunları oluşturan bir hastalıklar zincirine yol açabileceğinin altını çiziyor.

-Gebelik süresince hiçbir ürününün çiğ tüketilmemesi gerektiğini belirten uzmanlar, salam, sucuk, sosis, çiğ köfte, çiğ et gibi ürünlerden uzak durulması gerektiğinin altını çiziyor.