Barzani kontrolündeki Rudaw Televizyonu, Kerkük'ü ele geçiren Irak Ordusu ve Haşdi Şabi güçlerinin sabah saatlerinde PKK kontrolündeki Şengal bölgesine girdiğini bildirdi.

ŞENGALDEN DE KAÇTILAR

Rudaw muhabiri Tahsin Kasım, Şengal'i kontrol altında tutan PKK'lı teröristler ve peşmergelerin herhangi bir çatışma yaşanmadan bölgeden kaçtıklarını duyurdu.

Şengal'e giren Haşdi Şabi mensuplarının sayısının 500-600 civarnıda olduğu, Federal Polis ve ordu güçlerinin ise kent merkezine girmeyip çevre bölgelerde beklediği öğrenildi.

RESMİ KURUMLARA IRAK BAYRAĞI ASILDI

Şengal'e giren Haşdi Şabi güçlerinin resmi kurumlara Irak bayrağı çektiğini ancak kentin doğusunda peşmerge ile Hasbi Şabi arasında çatışma yaşandığını bildirdi. Haşdi Şabi 'nin şehrin bazı mahallelerde tutunmaya çalışan peşmerge'yi de iyice sıkıştırdığını bildiren Rudaw Tv, önümüzdeki saatlerde Şengal'in Irak birliklerinin tamamen kontrolüne geçebileceğini aktardı.

Şengal'den sonra Rabia ve Ewene'ye doğru hareket eden bir Haşdi Şabi kolunun ise Kürt Bölgesel Yönetimi ve Rojova (Suriye Kürt Bölgesi) ' sınırını ele geçirmeye çalıştığını belirten Rudaw bu bölgede kuvvetli bir direnişin beklendiğini kaydetti.