Sabah kahvaltıda severek tükettiğimiz besinlerden biri olan haşlanmış yumurtanın vücudumuza olan faydası bir yana, yumurtayı haşladığımız suyunun da bir çok faydası var.

Sabahları yumurtayı haşladığında suyunu dökenlerdenseniz, sizde hata yapıyorsunuz demektir. Çünkü yumurta haşlanırken, suyuna birçok vitamin geçiyor. Tabi bu suyu kullanabilmek için yumurtayı haşlamadan önce güzelce yıkamak gerekiyor.

Gelin hep birlikte haşlanmış yumurtanın suyunun faydalarını inceleyelim.

-Yumurtayı haşladığımız zaman, suyuna kendisinde bulunandan daha fazla kalsiyum geçer. Bu nedenle yumurtayı haşladığınız suyu dökmeyin. Soğumasını bekleyin ve soğuduğu zaman bu suyu için. Yumurta haşladığınız suyu içtiğiniz zaman içerisindeki yüksek miktardaki kalsiyumun kemiklerinize oldukça fazla faydası olacaktır.

-Yumurtayı haşladığımız suyun içerisine yüksek miktarda kalsiyum geçtiğini belirtmiştik. Bu suyu içersek bizim kemiklerimiz için oldukça faydalı olur. Ama yumurtayı haşladığımız suyun içerisindeki kalsiyum sadece insanlar için değil, bitkiler için de oldukça faydalıdır. Haşladığınız yumurtanın suyunu bir kaba alın, soğumasını bekleyin. Soğuyan suyu çiçeklerinize her zaman verdiğiniz su miktarı kadar verin. Su fazla gelirse atmayın, bir sonraki gün yine çiçeklerinize verebilirsiniz. Çiçeklerinizin canlandığını göreceksiniz.

- Haşladıktan sonra arda kalan yumurtanın suyunu soğumaya bırakın. Hafif ılıdığında temiz saçınıza sürün. Sudaki protein saçda çözülür ve daha canlı görünmesini sağlar.

- Tencere, kettle ve çaydanlıklardaki kireci yok etmek için yumurta kabuklarını bu aletlerin içinde kaynatın. Kabukların kireci söküp attığını göreceksiniz.

- Gümüş kolye, küpe, bilezikten tutun da çatal-bıçak takımlarınıza kadar yumurta suyuyla parlatabilirsiniz. Bunun için yumurtanın suyunda gümüşlerinizi kaynatıp kurulamanız yeterlidir!