HDP'li Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesi sırasında yaşanan gerginlik hakkında soruşturma başlatıldı. Cenazenin defnedildiği mezardan çıkarılması sonrasında başsavcılık soruşturma takibi başlattı.

Ankara'da yaşanan olayla ilgili olarak Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada "Şahıslarla alakalı adli tahkikat başlatılmıştır. Soruşturma yürütülüyor, onlar konusunda işlemler yapılacak" ifadelerini kullandı.

Moskova'da Dehşet Verici Saldırı Moskova'da Dehşet Verici Saldırı

Ankara Valiliği'nce, eski milletvekili Aysel Tuğluk'un vefat eden annesi Hatun Tuğluk'un cenazesinin defninde yaşanan olaylara yönelik adli ve idari işlemlerin başlatıldığı sabah saatlerinde belirtilmişti. Aysel Tuğluk'un hayatını kaybeden annesi Hatun Tuğluk'un Gölbaşı ilçesi İncek Mahallesi Mezarlığı'na defnedilmesi sırasında yaşanan olaylarda mahalle sakinleri Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi'nde yapılan törenin ardından İncik'e getirilen cenazenin buradaki kabristana defnedilmesine engel olarak olay çıkarmışlardı.

Yaşanan gerginliğin ardından olay yerine çok sayıda polis gönderilmiş ve bu yüzden definden vazgeçen aile fertleri, cenazeyi defnettikleri kabirden çıkarıp, Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevine götürmüşlerdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Valisi Ercan Topaca ve emniyet yetkilileri, olayların büyümesi üzerine devreye girerek mahalleliye itidal çağrısında bulundu.