Kadın Avukatların Karşılaştığı Zorluklar Kadın Avukatların Karşılaştığı Zorluklar

Hemoroid kanamasının bir haftadan fazla sürmesi halinde mutlaka bir uzmana başvurulması gerektiğinin altını çizen uzmanlar, ele gelen şişkinliklerin kanamanın yanı sıra hemoroidin belirtileri arasında bulunduğunu kaydediyor.

Yaşanan bu belirtilerin hem iç hem de dış hemoroid hastalarında gözlemlenebileceği üzerinde duran uzmanlar, tüm hastalarda ağrı gözlemlendiğini de kaydediyor.

Bu hastalığın teşhisinin mutlaka bir uzman tarafından konulması gerektiğini paylaşan uzmanlar, kaşıntının da hemoroid belirtileri arasında olduğunu vurguluyor.

Anüs çevresinde karşı konulmaz kaşıntıya neden olabilen hemoroid hastalarında görülen başka bir belirti ise nadiren de olsa dışkı kaçırma olduğunu hatırlatmalıyız.

Peki ama hemoroidden korunmak için neler yapmanız gerekiyor?

Uzmanlar hemoroidden korunmak için günde yaklaşık olarak en az 2 litre su tüketilmesi gerektiğini savunurken, lif içeriği yüksek, posalı gıdaları da sofranızdan eksik etmemenizi öneriyor.

Hemoroid hastalığıyla mücadelede tuvalet temizliğine özen göstermenin, dışkılama sırasında ıkınmaktan kaçınmanın, kabızlıktan korunmanın, dar elbiseler giymemenin, düzenli egzersiz yapmanın, acı, alkol ve baharattan uzak durmanı da önemli etkenler olduğunu hatırlatmalıyız.

Ayrıca stres kabızlığa neden olacağı ve kabızlıkta hemoroidi tetikleyeceği için dikkatli olmalısınız. Mutlaka günün belli saatlerinde tuvalete giderek özellikle de sabah saatlerinde ihtiyacınızı gidermelisiniz.