Yapılan araştırmalar toplam kart sayısının 2017'nin ilk 8 ayında 11,3 milyon arttığını ortaya koyunca akıllar iyice karıştı.

Ülkemizde 126,1 milyon banka, 61 milyon da kredi kartı bulunduğunu işaret eden uzmanlar, toplamda 187,1 milyon kart ile Avrupa lideri olduğumuzu hatırlatırken her 5 karttan 2'sinin online alışverişte kullanıldığını ve her cüzdanda yaklaşık 2 kredi kartı, 4'te banka kartı bulunduğunu kaydediyor.

Kredi kartı sayısındaki artışın online alışveriş için olumlu bir artış olduğunu savunan uzmanlar, bankaların resmi rakamlarına göre her 5 kredi kartından 2'si online alışverişte kullandığını paylaşıyor.

Uluslararası İlişkilerde Gençlerin Dönüştürücü Gücü Uluslararası İlişkilerde Gençlerin Dönüştürücü Gücü

Online alışveriş yapan kredi kartı sayısı 2017 Ağustos ayı itibariyle 24,4 milyona ulaşırken, 2016 yılından bu yana kredi kartıyla 587 milyar liralık işlem gerçekleştirildi. Yapılan araştırmalar bu harcamaların 68 milyarının internet üzerinden gerekleştiğini ortaya koyarken, online alışverişe yüzde 11,6'lık bir pay düştüğünü göstermiş oldu.

Online alışveriş ile ilgili olarak eskiye oranla daha az kaygıların var olduğunu işaret eden uzmanlar, online alışverişin rahatlığının da bu artışta önemli payı olduğunu belirtiyor.

Online alışverişte yer ve zaman sınırlamasının ortadan kalktığını, 7 gün 24 saat dünyanın herhangi bir yerinden alışveriş yapılabildiğini ve çarşı pazar gezmek zorunda kalınmadığını ifade eden uzmanlar, istenilen ürünlerin fırsat sitelerinden çok daha ucuza alınabilindiğini savunuyor.