Uzmanlar Malezya'dan gelen, sindirimi kolaylaştırıcı özelliğinin yanı sıra yağ yakımını da hızlandıran ananasın, tansiyondan kansere, sarı nokta hastalıklarından diş eti rahatsızlıklarına dek pek çok hastalığı olumlu yönde etkilediğinin altını çiziyor.

Kış mevsiminde fit görünmek ve formda kalmak isteyenlerin çözümü ananasta aradığını belirten uzmanlar, yüksek besin değeri ve faydalı içeriğiyle ananasın, sindirim sorununu kolaylaştırdığını yağ yakımını hızlandırdığını işaret ediyor. C vitamini bakımından da zengin olan Ananas, cilt, saç ve tırnak sağlığı açısından da önemli vitaminleri bulunduruyor. Vücudun direncini arttıran ananas, yüksek besin değeri ve antioksidan özelliği ile özellikle son yıllarda ülkemizde de kilo sorunu olanlar için ideal bir seçim.

Ananas kabızlık başta olmak üzere çeşitli sindirim sorunlarına karşı tüketilmesi için önerilen meyveler arasında ilk sıralarda geldiğini ifade ediyor.

C vitaminin aynı zamanda sağlıklı bir bağışıklık sistemi içinde önemli vitaminler arasında yer aldığını kaydeden Kümeli, özellikle antioksidan özelliği olan Ananasın sağlık açısından farklı bir yeri olduğuna vurgu yapıyor. Kümeli, 'Suda çözünür antioksidan vitaminler arasında bulunan C vitaminin sayıları arttığında damar tıkanıklığı, diyabete bağlı kalp hastalığı, solunum yolu hastalıkları ve daha pek çok hastalığın önünü açan serbest radikalleri dengeleyerek vücudu koruyor.' açıklamasını yapıyor.