Gülmekle ilgili bir çok bilimsel bilgi ortaya atılırken, gülmekle ilgili ilginç bir hastalık olduğu ortaya çıktı.

Yapılan bilimsel araştırmalara göre, dolu dolu kahkaha atmak, bilimsel olarak bir pirzola yemiş gibi etki ettiğini sanırım bilmeyenimiz kalmamıştır.

Kahkaha atmak, stresi azaltır ve daha dinç, daha dinamik olmamızı sağlar.

Tüm bu güzel bilgiler bir yana, İngiltere'de bir kadın güldüğü zaman uykuya dalıyor.

İngiltere'de yaşayan, 20 yaşındaki genç bir kadının hastalığı duyanları şaşkına çeviriyor. Çünkü o kadın güldüğü zaman olur olmaz yerde uykuya dalıyor.

İngiltere'nin Nottingham kentinde yaşayan Jessica Southalll dünyada çok az kişide rastlanan bir hastalığa sahip. Bir çocuğu olan genç kadın yaşadığı sorun hastalık sebebiyle, güldüğü zaman olmadık yerlerde uyuyakalıyor, bazen ise gün içerisinde 13 saatlik uyku ona yetersiz geliyor.

Southall kaslarının gerildiği durumlarda ani olarak uykuya daldığını söylüyor. Southall'in en çok kahkaha atarken ve cinsel ilişkiye girdikten sonra uykuya dalıyor. Southall'in durumu ailesini ve kocasını bazen çok zor durumda bırakıyor. 20 yaşındaki kadının bir de bebeği var.

Southall'ın bu rahatsızlığını lisede kendini çok yorgun hissetmeye başlamasının ve derslerde uyumasının ardından doktora gitmesiyle öğrendiği aktarıldı.

Southall, partneri Junior Santiago ile flört etmeye başladığı ilk dönemde bu durumu ona açıklamaya zorlandığını itiraf ediyor.