Hibiskus Nedir?

Hibiskus ebegümeci ailesine ait bir bitkidir ve aynı zamanda da hatmi çiçeği ve japon gülü ile de aynı kökene sahiptir. Çay olarak tüketilen hibiskus canlı kırmızı çiçeklere sahiptir ve kurutulduğu zamanda sert bir yapıya sahip olmaktadır. Şifa kaynağı olan bu bitkinin birçok faydası olduğu da bilinmektedir. Hibiskusun faydaları nelerdir?

Hibiskus Çayının Faydaları

Hibiskus çayı sağlıklı bir çay olması nedeni ile tüketilmektedir. Birçok rahatsızlığın tedavisinde ve kontrol altına alınması noktasında tercih edilmekte ve tüketilmektedir. Hibiskusun başlıca faydalarını şu şekilde sıralanabilir;

-Son yılların en çok görülen şeker hastalığına karşı kan şekerini düzenleyici etkisi nedeni ile şifa kaynağı olmaktadır.

-Kan şekerini düzenlemesi nedeni ile açlık krizlerinin oluşumunu engellemekte ve kilo vermeye de yardımcı olmaktadır.

-Hibiskus içeriğinde bulunan antioksidan sayesinde karaciğer işlevselliğini arttırmaktadır.

-Hibiskus çayı ile kan yağlanması olarak bilinen kolesterolü de dengelemek mümkün olmaktadır.

-Cildin canlanmasına ve parlak bir görüntüye kavuşmasına da yardımcı olmaktadır.

-Gaz ve şişkinlik gibi sindirim sistemi sorunlarının giderilmesinde oldukça etkilidir.

-Bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve kış aylarında soğuk algınlığına karşı vücudun direncini arttırmaktadır.

-Zihni güçlendiren koruyucu özelliği ile depresyon gibi ruh sıkıntılarına karşıda etkili bir ilaç olarak kullanılmaktadır.

Hibiskus Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Şeker hastalığına karşı tedavi edici özelliği olsa da doktor tarafından uygulanan bir tedavi süreci olması halinde kişinin doktoruna danışması ve doktorun uygun görmesi halinde kullanması gerekmektedir. Diğer bir dikkat edilmesi gereken husus ise hamilelik döneminde kullanılmasının uygun olmadığıdır. Yine emzirme döneminde de kullanımı konusunda dikkat edilmeli ve mümkünse kullanılmamalıdır. Bu hususlara dikkat edilerek kullanılan hibiskus etkili bir şekilde kullanılmış olacak ve beklenilen etkileri gösterecektir.