Hipnoz Nedir?

Hipnoz uygulamasını yapacak olan kişi otorite sahibi olmalı ve karşısındaki kişiye onun kontrolün altında olduğunu belirtmelidir. Hipnoz uygulanacak kişinin bilincinden çıkarak bilinçaltında ulaşılabilir. Bilinçaltı, kişinin psikolojik duvarıdır ve bu duvar otomatik olarak hipnoz uygulaması yapan kişinin kontrolüne geçer. Bilinçaltı kişinin kontrol merkezidir ve hipnoz yapan kişi hipnoz yaptığı insana istediğini yaptırabilir.

Hipnoz Nasıl Yapılır?

Hipnoz uygulaması oldukça tehlikeli bir uygulamadır. Hipnoz uygulayacak kişi bu konuda profesyonel olmalıdır. Hipnoz uygulayan kişilerin çoğu çıraklıktan başlamaktadır ve çoğu bu işten para kazanmaktadır.

Hipnoz uygulamasının birçok tekniği vardır ve bu teknikler kişinin rızası alınarak veya kişinin rızası alınmayarak uygulanabilir. Kişinin rızası alınan uygulamalar daha sağlıklı olup, bu işi kötüye kullanan insanların zarar vermemesini önleyebilir. Peki hipnoz nasıl yapılır?

Öncelikle hipnoz uygulaması yapılacak kişiyle sessiz bir ortama geçilmeli ve deneğin tamamen odaklanması sağlanmalıdır. Sessiz bir odada normal oda sıcaklığında ve loş bir ışıklı ortam sağlanarak denek tavana bakacak şekilde sırt üstü yatırılmalıdır. Uygulanacak bu teknik sadece kişinin rızası alınarak yapılabilir. Eğer kişinin rızası olmazsa bu teknik işe yaramaz.

Hipnoz yapacağınız kişiye rızası olup olmadığını sürekli sorunuz. Daha sonra loş ışık yöntemiyle veya saat yöntemiyle bu tekniğe başlayabilirsiniz. Kişinin tamamen loş ışığa veya saate odaklanmasını sağlayarak hipnoza giriş yapabilirsiniz.

Kişinin saati odaklanmasını söyleyerek saati sallayabilirsiniz ve daha sonrasında artık otoriter konuşmaya başlayın deneğe emir verin. Ses tonunuz bozmadan onun artık sizin kontrolünüz altında olduğunu kabullendirin. Deneği tamamen hipnoz altına aldıktan sonra 'uyan' emri vererek hipnozu bitirebilirsiniz.