İstanbul Büyükşehir Belediyesi belediye başkanı Kadir Topbaş'ın istifasının ardından bir bir dikkat çeken kararlara imza atarken, bugün belediye ile ilgili önemli bir karar geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Küçükçekmece, Ümraniye ve Sultangazi belediyelerinin ilçelerindeki meydanların isimlerinin değiştirilmesini talep etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifa süreci ve yaşananların net bir şekilde sizlere süreç boyunca sunmuştuk. Bu nedenle yakından takip ettiğiniz sitemizde bu önemli haberi de paylaşma gereği duyduk.

Kadir Topbaş'ın istifasının ardından Hava Ray sistemi ile ilgili olarak önemli bir değişikliğe gidilmiş ve iptal gelmişti. Şimdi ise başka bir değişiklik Topbaş'ın ardından geldi.

Talepleri değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, teklifleri yerinde görerek isim değişikliğine karar verdi.

Karar doğrultusunda, Küçükçekmece'deki Halkalı Meydanı'na "15 Temmuz Şeref Meydanı", Ümraniye'deki Ümraniye Meydanı'na "15 Temmuz Şehitler Meydanı" ve Sultangazi Uğur Mumcu Mahallesi'nde bulunan Merkez Camii önündeki alana "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı" adı verildi.

Bakalım önümüzdeki günler İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde ne değişikliklere gebe olacak?