İdris KESKİNCİ 1955 yılında Trabzon'un Çaykara ilçesinde doğdu. 1968 yılında ise babası Mustafa Keskinci'nin tayinin çıkması sebebiyle Amasya'ya yerleşti.

Okulunu bitirdikten sonra hızlıca iş hayatına atılan İdris KESKİNCİ 1972 ve 1974 yılları arasında babasının da destekleriyle Amasya'da bulunan Yeni Çeltik Kömür İşletmeleri'nde çalışmaya başladı.

1974 yılında 20 yaşına girmesi sebebi ile vatani görevini yapma zamanı da gelmişti. Vatani görevine Sivas'ta acemi birliğine giderek başladı, usta birliğini ise Kayseri'de yaparak bu kutlu görevi tamamladı.

İlk Seçimi ve İlk Başkanlığı

Vatani görevini tamamladıktan sonra 1977 yılında ilk bakkallar odası başkanlığına aday olduğunda henüz yirmili yaşlardaydı.

İdealist, cesur, ön görüsü yüksek, insancıl yönüyle girdiği her ortamda sevilen ve sayılan bir insan olan İdris Keskinci çok kısa bir süre içinde esnaf ve sanatkarların gönlünü kazanarak girdiği ilk seçimi de başkan olarak seçilmeyi başardı.

Daha sonraki yıllarda başarıyla devam eden yöneticilik yeterlilikleri ve esnaf tarafından sevilen kişiliğiyle kefalet kooperatifi başkanlığına gelmiş, bu hayattan göç edişine kadar 40 yıl civarında Güngören Bağcılar Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanlığı yapmıştır. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar odalarında 3 dönem yönetim kurulu üyeliği ve başkan vekilliği yapan Keskinci, 1997'de kurucusu olduğu Gün-Bak'ta işlerinin yoğunluğundan dolayı Esnaf ve Sanatkarlar odasından ayrılmıştır.

Esnafın Sıkıntısı İçin Çalışmalar Yaptı

Bakkal eşrafının tekel ürünlerini almakta çektiği sıkıntılar çok yoğunlaştığı yıllarda özelleştirme idaresinin açtığı tekel ürünlerini dağıtım ve pazarlama işine talip olarak İstanbul'un Avrupa yakasında 13 ilçede dağıtım işini üstlenmiş ve bu görevi başarıyla 10 yıl sürdürmüştür.

İdris Keskici yöneticilik vasfının yanında spor kulüplerinde aktif görevlerde bulunmuştur. Öncelerde adı 'Güven Spor' daha sonra 'Güngören Belediye Spor' olan kulüpte başkan vekilliği yapmış, Güngören Belediye Spor'un Bank Asya birinci lige kadar çıkışında maddi ve manevi büyük desteği olmuştur.

Güngören sevdalısı olan İdris keskinci, Güngören'de yapılan her işte önderliğinden geri kalmamış ve birçok hayır işinde bulunmuştur. Güngören gençliğine spor yapmasını sağlayan bir stadyum yapabilmek için gözünü kırpmadan büyük bir fedakarlık ve sermaye aktarımıyla Güngören stadyumunu yaptırmıştır.

İdris Keskinci Medya Sektörüne Girdi

2006 yılında medya sektörüne Kanal t televizyonunu da kurarak giren İdris KESKİNCİ, yayıncılıkta yaptığı hizmetlerle de adından sıkça söz ettirmeyi başardı. Medya sektörünün yaşadığı sıkıntıları ve daha kaliteli bir yayıncılık anlayışının oluşturulması için çeşitli çalışmalarda bulunan KESKİNCİ'nin vefatının ardından Kanal t televizyonu, 'Temiz Toplumun Tercihi' sloganı ile yayın hayatına oğlu Fatih KESKİNCİ'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda başarılı bir şekilde devam etmektedir.

İdris Keskinci Hiç Unutulmayacak

Yıllarca beraber çalıştığı iş arkadaşları tarafından çok iyi işler bırakmış, tecrübe bilgi ve birikimlerini aktarmakta özen göstermiş iyi bir idareci olan İdris KESKİNCİ hemşerilerine, çevresindeki tüm insanlara sevgi hoşgörü ve merhametle yaklaşan biri olarak tanınmıştır.