Sonbaharın lezzetli meyvelerinden inciri yemenin tam zamanı olduğunu hatırlatan uzmanlar, tatil dönüşü diyeti bozmadan hem zinde kalmak hem de tatlı ihtiyacını karşılamak adına bire bir olduğunu kaydediyor.

Günümüzde tezgahlarda artık her daim her meyve sebzeye ulaşmak mümkün. Oysa sağlıklı olan, her meyve sebzeyi kendi mevsiminde tüketmek; tabi bir de ölçüye dikkat etmek. İşte, sonbaharın lezzetli meyvelerinden biri olan, kışın kurusunu yediğimiz inciri, dalından koparıp yemek için tam zamanı! Zira bölgesine ve türüne göre haziran ayıyla birlikte hasadı başlayan bu doğal lezzet, ekim aylarında son demlerini yaşıyor. Acıbadem Taksim Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Kamuran Diğdem Akça 'Özellikle yaz mevsiminden sonbahara geçişle birlikte zayıflayan bağışıklık sistemi için güçlü bir antioksidan olan incirin birçok faydası bulunuyor. Ancak lezzetine kanmamak ve ölçüyü aşmamak gerekiyor' diyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Kamuran Diğdem Akça, incirin faydalarını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu. 'Tatil dönüşü diyetimi bozmadan formda kalmak, tatlı ihtiyacımı da karşılamak istiyorum' diyenler için bir de incirli yulaf tarifi yazdı…

Günlük hayatın koşturmacası içinde sağlıksız beslenme nedeniyle kabızlığın had safhaya ulaştığını belirten uzmanlar, pek çok kişinin günlük lif ihtiyacını karşılayamadığını, incirin ise bu lif ihtiyacı için bire bir olduğunu paylaşıyor.

İncirle birlikte 1-2 bardak su tüketiminin bağırsak hareketliliğini arttırdığını belirten uzmanlar, özellikle kararında incir tüketiminin güçlü antioksidan özelliğiyle bağışıklığı arttırdığını kaydediyor. A,E ve K vitaminleri açısından zengin olan incir, kapasitesi özellikle koyu renkli olanlarda daha fazla bulunuyor.