Kuvvetli rüzgarların şehirde yarattığı tahribatlar da ekonomik açıdan ülkeye fazladan bir yük oluşturuyor.

Sahile İnen Halk Şaşkına Döndü

Bir haftadır süren zorlu hava şartlarından olumsuz yönde en çok etkilenen yerlerden biri de sahil şeridi oldu. Sahili ziyaret eden halk oldukça ilginç bir görüntüye tanık oldu. Yorkshire ve Norfolk kıyılarına vuran, sayıca on binden fazla pek çok çeşitte deniz canlısı insanları şaşkına çevirdi.

Yetkililer Korkuya Yol Açan Olayın Sebebini Açıkladı

Fırtınayı andıran şiddetli hava şartlarından sonra sahile inen kent sakinleri beklenmedik bir olay ile karşılaştı. Yorkshire ve Norfolk kumsalları üzerinde görülen ölü haldeki on binlerce deniz canlısının arasında, birçok türde balık, ıstakozlar, denizkestaneleri ve yengeçlerin yanında susuzluktan ölen binlerce denizyıldızı da bulunmakta. Bu kadar büyük sayılardaki deniz canlılarını sahilde ölü halde gören halk dehşete düştü.

Halkın haber vermesiyle olay yerine gelen görevli ekipler ile halktan gönüllü olanların ortak çalışması sonucunda henüz ölmemiş olan bazı canlılar denize geri atılarak kurtarılmaya çalışıldı. Merkezi İngiltere'de bulunan Wildlife Trusts yaban hayatı koruma derneğinden Yorkshire bölge sorumlusu Bex Lynam, basına ve sahildeki şok edici görüntü sonrası büyük üzüntü duyan bölge halkına açıklamada bulundu. Yaşanan trajedinin düşük seviyede seyreden hava sıcaklıkları sebebiyle meydana geldiğini belirtti.

Düşük hava sıcaklıkları sebebiyle bir hafta öncesinde deniz suyu sıcaklığı üzerinde üç derecelik soğumanın yaşanmasının, deniz canlılarının metabolizmasını yavaşlattığını söyleyen Lynam, bu sebeple korunmasız hale gelen deniz canlılarının kuvvetli dalgalar yüzünden karaya vurduğunu belirtti.