Hayatımıza girdiğinden beri yeniliklerle kendini güncel tutmaya çalışan instagram, en son hikaye özelliğini getirmişti. İnstagram kullanıcıları çektikleri fotoğrafları hikaye bölümünden paylaşıyor ve bu paylaşımlar 24 saat sonra siliniyordu.

Bu özelliğe şimdi yeni bir özellik daha eklendi. İnstagram'ın en popüler özelliği haline gelen hikaye bölümünde, kullanıcılar çektikleri fotoğraflara anket ekleyebilecek.

Gün içerisinde anlık bir durumu takipçileriyle paylaşmak ve onların fikirlerini almak isteyen instagram kullanıcıları, fotoğrafı veya videoyu paylaşırken, paylaşıma anket ekleyerek takipçilerinin fikirlerini sorabilecek.

Instagram, bu özellikle günlük hayattaki ufak ikilemlerin de paylaşılabilir anlar olmasını sağlamak istiyor.

Hikayelerinize anket eklemek için yapmanız gereken, 'Çıkartmalar' bölümünden 'Anket'i seçmeniz. Tıpkı diğer çıkartmalarda olduğu gibi, anket sorunuzu ve cevapları paylaşımınızın istediğiniz bir bölümüne yerleştirebilirsiniz.

Eklenen ankete en fazla iki seçenek sunulabilecek. Paylaşılan hikayeyi gören instagram kullanıcıları, hikayenin üstündeki ankete katılarak, istedikleri seçeneğe oy verebilecek.

Hikayeyi paylaşan kişi, ankete verilen oyları gerçek zamanlı olarak takip edebilecek. Yani paylaştığı hikayenin kimler tarafından görüldüğünün yanı sıra, ankete kimlerin oy kullandığını ve hangi oyu kullandıklarını da görebilecek.

İnstagram'ın bu özelliği şimdiden oldukça ilgi görüyor. İlerleyen zamanda bu özelliğin daha sık kullanılması bekleniyor.