İnstagram çıktığı günden beri yükselen bir grafik çiziyordu. Bir başka sosyal medya devi olan Facebook'un İnstagram'ı satın almasının ardından, İnstagram sosyal medya platformları arasında üst sıralardaki yerini aldı.

Özellikle gençlerden oluşan kullanıcı profili ile daha cazip hale gelen İnstagram bir çok sosyal medya devini geri de bıraktı.

Facebook ilk çıktığı zamanlar gençler facebook kullanıcı hesabı açıyor ve facebookta güzel vakit geçiriyorlardı. Ancak daha sonra yaşlıların da facebook'a gelmesiyle gençler facebook'tan uzaklaşmaya başlamıştı.

Çünkü gençlerin yaşlı ailesi ve akrabaları facebook kullanıcı profili açınca, gençler oradaki özgürlüklerini kaybettiklerini düşünerek İnstagrama yönelmişti. Bunu fark eden facebook zaman kaybetmeden, instagramı satın aldı ve instagramı daha kaliteli hale getirdi.

Her geçen gün instagrama yeni özellikler gelmeye devam ederken, instagram bazı özellikleri de kaldırmayı ve değiştirmeyi sürdürüyor.

Facebook'ta kısa videolar paylaşmak mümkün hale gelmişti ama o videoların seslerini duyabilmek için videonun sağ alt köşesindeki hoparlör ikonuna tıklamak gerekiyordu. Videonun sağ alt köşesindeki hoparlöre tıklandığında videonun sesi aktif hale geliyordu.

Ancak bir video izlediniz diyelim, bir sonraki video için de yine aynı işlemi tekrarlamak zorunda kalıyorduk. Şimdi instagram bu özellikte önemli bir değişikliğe imza attı.

İnstagram'da bir video izlerken sağ alt köşedeki hoparlör ikonuna tıkladığınızda, videoyu kapatana kadar tüm videoların sesini aktif hale getirmiş oluyorsunuz. Yani üst üste 3-5 video izlesene bile hepsinde ses aktif oluyor.

İnstagram'ın bu özelliği, instagram kullanıcılarını oldukça sevindirdi.