2017'nin ilk aylarından 2018 yılının ilk çeyreğine kadar ki dönemde, internet alışverişinin yüzde 82'sinde kredi kartı ve banka kartı kullanılırken, kartla yapılan alışverişlerde en çok cep telefonu satın alındı.

KAPIDA ÖDEME DAHA CAZİP

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) verilerine göre geçtiğimiz yılda kartla ödemeyi sırasıyla yüzde 10 ile kapıda ödeme, yüzde 7 ile havale, yüzde 1 ile de alışveriş kredisi gibi yöntemleri takip etti.

EN ÇOK CEP TELEFONU TERCİH EDİLİYOR

İnternet üzerinden kartla yapılan alışverişlerde en çok cep telefonu tercih edilirken, cep telefonundan sonra; telefon kılıfları, bebek bezleri, kitap ve temizlik malzemeleri tercih edilenler arasında yer aldı. Bununla birlikte, alışveriş kredisi ile de en çok satın alınanlar listesinin başına yine cep telefonu oturdu.

TEMEL GIDA İKİNCİ SIRADA

Birinci sırada cep telefonun olduğu listenin ilk 10'unun tamamının teknolojik ürünlerden oluştuğu tespit edildi. Havale yöntemi ile verilen siparişlerin ilk sıralarında ise, temel gıda ürünleri dikkat ç ekerken, en çok ezme, çikolata, tatlı, şekerleme, gazlı içecek ve makarna gibi gıda ürünlerinin tercih edildiği görüldü. Bunun yanı sıra, havale yöntemi ile satın alınan ürünler arasında kaykay ve paten gibi ürünlerde yer aldı.