İngiltere merkezli global sosyal medya ajansı We Are Social'ın yapmış olduğu araştırmaya göre artık günde ortalama 6 saat 46 dakikayı bilgisayar, tablet veya akıllı telefon karşısında tüketiyoruz. Televizyon başında ise yaklaşık 2 saat 14 dakika harcıyoruz.
Geçtiğimiz yıl Türkler üzerinde yapılan araştırma ile kıyaslandığında internette harcanan sürenin yüzde 60 oranında arttığını belirten uzmanlar, 6 saat 46 dakikaya ulaşan bu sürenin hayatımızdan çaldığını hatırlatıyor.


Araştırma kapsamında bu yıl içinde aktif internet kullanıcı sayısının 48 milyon kişi olduğunu vurgulayan uzmanlar, Türkiye'de yaşayanların yüzde 60'ının internette aktif kullanıcı olduğunu kaydediyor. Aktif kullanıcı kitlesinin yüzde 87'sinin internete her gün düzenli olarak girdiğini saptayan uzmanlar, haftada en az bir kez internete girenlerin oranının ise yüzde 9'da kaldığını işaret ediyor.


Yapılan araştırmaya göre internette geçirilen sürenin büyük bir kısmı yani yaklaşık 3 saat 1 dakikası sosyal medya kanallarına ayrılırken, bu pastadan en büyük payı ise yüzde 57'lik oranla Youtube alıyor.


Youtube'un hemen ardından yüzde56'lık bir oranla Facebook ikinci sırada yer alıyor. Yüzde 45 ile Instagram, Yüzde 40 ile WhatsApp ve yüzde 36 ile de Messenger sırasıyla pastadaki paylarını kapıyor.


2016 yılında gerçekleşen araştırmayla 2017 yılı için yapılan araştırmayı kıyasladığımızda internet bağımlılığımızın yüzde 60 oranında arttığını söylememiz gerekiyor.


İnternet bağımlılığının sanal alışverişi de tetiklediğini belirten uzmanlar, e ticaret sitelerinin sosyal medya ve diğer kanallardan bu kişilere ulaşmak için mücadele verdiklerini belirtiyor.


Zaman ve yer sıkıntısını ortadan kaldıran, dünyanın hemen her yerinden alışveriş imkanı tanıyan e ticaret sitelerinin önümüzdeki dönemde internet bağımlılığının artmasıyla birlikte büyük kazanç elde edebileceğini savunanların sayısı hiçte az değil.