Apple 4 Haziran'da yeni yeni İOS 12 modelini tanıtacak. Tanıtım öncesi firma İPhone ve İPad kullanıcıları için yeni sistem sürümünü yayınladı.

AirPlay 2 isimli uygulama akıllı hoparlörleri kullanarak çoklu oda ve stereo ses sistemlerini kullanabiliyor. Bunun yanında Apple TV destekli İPhone ve İPad'leri AirPlay 2 üzerinden kontrol edebilirsiniz.

İOS 11.4 ile beraber iCloud'da mesajlarımızı ve fotoğraflarınızı saklayabilir ve aygıtınızde yer açabilirsiniz. Aynı İmessage'de olduğu gibi yeni bir aygıta giriş yaptığınızda tüm mesajlarınız görülebilecek.

iCloud'daki Mesajları açmak için iCloud ayarlarında (Ayarlar > [adınız] > iCloud) Mesajlar'ı etkinleştirin. Yazışmalarınız uçtan uca şifrelenmeye devam edecektir.

Apple, 307 MB boyutundaki iOS 11.4 güncellemesini desteklenen iPhone ve iPad'ler için yayınlamaya başladı. Güncellemeyi otomatik olarak almadıysanız, cihazınızın Ayarlar bölümünde bulunan Genel > Yazılım Güncellemesi yolundan kontrol edebilirsiniz.

Güncellemenin uyumlu olduğu cihazlar: iPad Air, iPad Air 2, iPad Pro, iPad 9.7, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPod touch 6th, iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6/6 Plus, iPhone 6s/6s Plus, iPhone 7/7 Plus, iPhone 8/8 Plus ve iPhone X.