Geçtiğimiz günlerde Ankara'yı ziyaret eden Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih'in, Irak'ın su sorununun çözümü konusunda Türkiye'den yardım istediği ve bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski bakan Veysel Eroğlunu görevlendirdiği öğrenildi.

IRAK TÜRKİYE'DEN YARDIM İSTEDİ

Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı özel temsilcisi olarak Irak'a atandı. Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih'in Ankara'yı ziyaretinin ardından gündeme gelen atama hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

İSKİ VE BAKANLIKTAN SONRA ÖZEL TEMSİLCİ

Gökhan Zan'a 3 Milyon Dolarlık Teklif Gökhan Zan'a 3 Milyon Dolarlık Teklif

İSKİ Genel Müdürlüğünden sonra uzun yıllar bakanlık yapan Veysel Eroğlu'nun Irak'ın su sorununu çözmesi için görevlendirildiği belirtildi.

VEYSEL EROĞLU IRAK'A GİDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi ziyaret eden Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı değerlendirmede, "Özel temsilcimle, bu işin başından itibaren içinde olan geçmişteki bakanımı da inşallah Irak'a gönderip orada ilgililerle görüşmeler yapılacaktır."

SIKINTI BİR İKİ YILDA ÇÖZÜLÜR

"Bu mesele, daha çok su konusunun yönetimiyle ilgili. Burada ciddi sorunlar var. bunu her şeyden önce bir prensibe bağlayıp, adımlar atılacak olursa ki şu anda bu yıl Irak'ta da yağmur bol, kar var. Dolayısıyla orada hemen altyapısıyla, üstyapısıyla adımlar atılırsa inanıyorum ki bu sıkıntıyı şöyle bir kaç yıl içinde çözer ve Irak bundan sonra daha rahatlayacaktır" şeklinde konuşmuştu.